Vad är en livsmedels Transportband?

August 30

En livsmedels transportband är en remsa av någon typ av material som rör sig för att bära mat från en plats till en annan; Det är normalt sett i livsmedelsindustrin. Industriell mat transportband system används för att flytta förbehandlad mat till bearbetning och sanitetsstationer, och för att flytta post bearbetad mat till förpackningsanläggningar. Detta bälte används för att hantera livsmedel, så de flesta regioner och länder har sanitets regler på plats för att säkerställa att maten inte ruttnar under transport och konsumenter är säkra. Bältet i sig är i allmänhet inte lika brett som andra transportband, eftersom livsmedel är i allmänhet mycket mindre än andra objekt förflyttas av ett transportband. Medan detta transportband används vanligtvis i bearbetningsanläggningar, till ett livsmedel transportband också används ofta i japanska restauranger rotera sushi plattor till varje tabell.

Den vanligaste platsen för en livsmedels transportband är inne i en livsmedelsbearbetningsanläggning, där livsmedel såsom kött och grönsaker genomgår bearbetning innan de säljs till allmänheten. Föda först lastas på ett transportband, som vanligtvis har små vikar för att hjälpa hålla objekten. Såsom transportband tar maten till sanitetsstationer för rengöring innan du bär den på att bearbeta stationer som ska tillagas, smaksatt, snitt, etc. Efter behandlingen är klar, transportbandet används för att transportera objekten till förpackningsanläggningar eller arbetare, så objekten kan packas och skickas till butikerna.

Sanitet är ett stort problem när en livsmedels transportband används, eftersom ett bälte med föroreningar eller sjukdomar kan infektera livsmedel, vilket konsumenterna att bli sjuka. Av denna anledning, de flesta livsmedelstransportörer är ånga rengöras regelbundet för att döda eventuella skadliga bakterier. Nivån på krävs renhet varierar mellan länder och regioner, men de flesta har mycket stränga regler som måste följas om bearbetningsanläggningen är att undvika böter och förblir öppna.

De flesta transportband är breda, så ett stort antal objekt kan placeras på bandet. Mat transportband är oftast tunnare, eftersom föda är i allmänhet mindre än poster som behandlas i andra bearbetningsanläggningar. Detta bidrar även separata livsmedel, vilket kan vara användbart vid behandling av livsmedel till en produkt.

Generellt är en livsmedels transportband endast hittades inuti en bearbetningsanläggning, men vissa modeller också används i restauranger, särskilt i Japan. I automatiserade sushi restauranger, kockar plats sushi skivorna på ett livsmedel transportband som flyttar plattorna bland borden i restaurangen så att kunderna kan ta sushi de vill ha från bältet. Dessa bälten är i allmänhet mycket tunnare än de som finns i fabriker och är vanligtvis tillräckligt bred för att hålla en liten skylt.

  • Mat bearbetningsanläggningar använder typiskt transportband.
  • Sushi ibland serveras på ett transportband.