Vad betyder "Tillbaka till Wall" Mean?

June 22

Termen "ryggen mot väggen" är ett idiom som betyder en person eller grupp av människor är i ett hårt pressade situation. Det betyder oftast den person eller personer har slut på alternativ, eller det finns inga utrymningsvägar. Det bär också klang av ett hårt pressade försvaret. Termen utvecklades ur militären och betydde ursprungligen en sista strid.

Begreppet härstammar från att ha något val i en situation. "Tillbaka till väggen" insinuerar det finns en motståndare mot huvudpersonen eller huvudpersonerna. Detta kan vara en annan kämpe, en annan armé eller annan idrottslaget. I sådana situationer är huvudpersonen under hård press och måste kämpa hårt bara för att överleva som det enda alternativet är att ge upp.

Den kanske mest kända händelsen att inspirera en sådan term är slaget vid Thermopyle 480 f.Kr.. I slaget, en av Sparta två kungar, Leonidas, ledde 300 män i en kamp mot den persiska armén. Sällskap av ett litet antal Thespians, höll de av den framryckande armén i tre dagar innan de slutligen slaktas.

I denna kamp, ​​"tillbaka till väggen" är lämplig både bildligt och bokstavligt. Armén gjorde sin monter i en tät dal mellan bergen och havet. Om det hade bröt och sprang, då soldaterna skulle ha slaktats av den persiska kavalleriet ändå. Figur väggen var Grekland själv. Om de misslyckades med att skydda Grekland, då pers skulle ha förstört den.

Militära möten genom historien har kastat upp tillfällen då en armé var under stor press från en annan och ofta hade ingen annanstans att gå. Detta gäller särskilt för den allierade, främst brittiska, armén vid Dunkerque 1940. Detsamma kan sägas om försvararna av slott och öar som Iwo Jima i Stilla havet kriget 1945.

"Tillbaka till väggen" används ofta i en idrottssammanhang. Den hänvisar till en kraftfullt försvar av en lag mot angrepp från en annan. Till exempel i fotboll, får ett lag bringar merparten av spelet på offensiven. Det andra laget hade sina ryggar mot väggen, men på något sätt var segerrik. En version av idiom används i boxning, "på repen," har liknande konnotationer.

  • I medeltiden, då en slottets ytterväggar hade överträtts, hade sina försvarare ryggen tryckt mot innerväggarna eller torn.