Vilka är de olika typerna av ATV Bumpers?

September 15

De flesta terrängfordon (ATV) tillverkare installerar främre och bakre stötfångare på sina nya bilar, men det var inte alltid det normala förfarandet. Generellt företag gör stötfångare som fäster till fabriken stötfångaren för extra skydd, och vissa företag säljer ersättnings stötfångare eller stötfångare för äldre, bantade modeller. Det finns flera skäl till varför ATV ägare behöver stötfångare på sina fordon, och därmed stötfångare designers har utvecklat olika typer. Vissa stötfångare är stora och tunga för att skydda fordonet från off-road skador; andra är små och lätta för racing. Många företag erbjuder olika typer av extrautrustning, exempelvis vinsch täcker eller flytt lera skärmar.

När du köper en stötfångare, de flesta konsumenter vill att det ska vara snygg, tålig, men ändå funktionellt. Tillverkande företag har utformat olika typer av ATV stötfångare att leverera dessa krav. De flesta beslutsfattare använder 1,5-tums (ca 38 mm) tubulär inramning för att göra hållbara stötfångare. Nytta och terrängfordon har oftast stål stötfångare inramning, men racing fordon behöver lättare vikt aluminium. Stötfångare väger vanligtvis mellan 20 till 35 pounds (ca 9,1-15,8 kg), beroende på storlek och konfiguration av stötfångaren och använda material.

Friluftsentusiaster, terrängkörning, vandrare och andra väljer oftast stötfångare som erbjuder bättre skydd radiator. Vissa stötfångare har alternativ, såsom vinsch täcker och lera skärmar, som ger extra skydd till fordonet när den färdas genom borste, kärr växter, och andra faror. Löstagbara stänkskärmar tillåter användaren att rengöra skärmar lätt eller justera dem för olika typer av terräng. Ofta stötfångare har fästpunkter för nödvändig utrustning som lampor.

Vissa människor, t.ex. jordbrukare, ranchägare och park rangers, använder sina fordon för arbete. Ofta väljer ATV stötfångare som har funktioner som är användbara i sin bransch. Några av dessa alternativ inkluderar monteringsutrustning för en vinsch eller lampor. De flesta allmännyttiga stötfångare har en plats att fästa ett bogserlinan, kedja eller rem. En annan fördel är att användaren kan spänna fast extra växel på ATV med hjälp av stötfångaren ramen.

ATV åkare söker specialitet stötfångare. Som med de flesta stötfångare måste racing ATV stötfångare skyddar kylaren och plastdelar i maskinen. De måste också vara lätt; Därför tillverkare gör dem i allmänhet från aluminium. Främre stötfångare har en monterings plats för racing nummerplåten.

Även om den huvudsakliga anledningen till att använda ATV stötfångare är för säkerheten, ägarna vill oftast att de ska vara snygga också. För att uppfylla denna önskan, tillverkare erbjuder en mängd olika utföranden. En av de vanligaste finish är pulverlack. Denna färg appliceringsteknik ger en hård yta som motstår korrosion och rost. Vanligtvis företag säljer svarta stötfångare, men avslutningen kan Strukturerad, matt eller högblank. Ibland stötfångarna har polerade eller borstad metall finish, såsom stål eller aluminium.

ATV stötfångare kan vara tillgängliga genom flera olika typer av butiker. ATV återförsäljarna, sportartiklar butiker och stötfångaren tillverkaren butiker utlopp är några exempel på butiker som säljer stötfångare. Ofta folk köper stötfångarna genom kataloger och online-butiker eller auktioner. Vid beställning stötfångare, behöver köparen att leverera ATV fabrikat, modell och år.

  • Rough-terrain ATV ryttare väljer ofta stötfångare som erbjuder bättre skydd radiator.
  • Racing stötfångare är utformade för att vara liten och lätt.