Vad är clotted cream Fudge?

April 20

Clotted cream fudge är en typ av godis som kommer från Storbritannien. Även om denna typ av fudge kan göras i andra delar av världen, är clotted cream inte vanligt eller välkänd utanför denna nation, även om det finns liknande mejeriprodukter som finns i Mellanöstern. Med sin höga fetthalt och tjock konsistens, clotted cream tar plats både grädde och smör i fudge. Socker och vanilj, choklad eller andra aromer läggs också till den här typen av fudge.

Med en konsistens och smak någonstans mellan grädde och smör, kan clotted cream enkelt sätt kan ersättas för båda dessa ingredienser när de används i fudge. Clotted cream är en tjock, rik, fet mejeriprodukt som är tillverkad av färsk grädde. För att göra clotted cream, måste kräm separeras från mjölk och upphettas, producerar en substans som är mycket tjockare än rå grädde. Även krämen värms, det är inte riktigt pastöriserad, så vissa människor inte ser det som en säker mejeriprodukt.

För att göra clotted cream fudge, clotted cream och socker upphettas till en temperatur av 240 ° F (116 grader Celsius). Eventuella aromer, såsom kakaopulver, vanilj och salt bör tillagas tillsammans med sockret och clotted cream. När blandningen har nått rätt temperatur, får den svalna tills temperaturen sjunker till 110 grader Fahrenheit (43 grader Celsius). Vid denna punkt, kan nötter eller torkad frukt blandas in i den clotted cream fudge.

När fudge är vid en temperatur på 110 grader Fahrenheit (43 grader Celsius), måste den omrördes kontinuerligt tills den börjar tjockna. Omrörning av fudge hjälper små sockerkristaller att bilda hela blandningen så att strukturen på godis är mjuk och seg och ändå fast nog att hålla ihop på egen hand. Efter de clotted cream fudge uppsättningar, kan den hälls på en bricka tills den har svalnat helt.

Denna typ av godis är rik och är oftast äts i små bitar. Den stora mängden socker i clotted cream fudge gör det till en mycket söt godis medan clotted cream ger fudge har en slät, krämig konsistens som smälter i en persons mun. Liksom andra typer av fudge, kan göras clotted cream fudge i många olika smaker, men vanilj är populärt eftersom det gör att smaken av clotted cream som kan avnjutas i godis.

  • Vissa människor anser inte clotted cream som en säker mejeriprodukt eftersom den inte är helt pastöriserad.
  • Clotted cream fudge görs med clotted cream istället för grädde och smör.