Ska jag gå till jobbet om jag är sjuk?

April 6

Många människor känner att de måste gå till jobbet om de är sjuka eller väl. Ibland anställda är de enda som kan få vissa arbeten genomförda, eller du kanske bara får betalt om du visar upp. Även om många arbetsgivare erbjuder sjukdagar till anställda, kan arbetstagarna känner att det är ogillat att inte komma in, även när de är sjuka. Det kan vara bäst att gå in om du har en mindre klagomål, som allergier eller en lätt huvudvärk, men om du är riktigt sjuk, är det bäst att stanna hemma så att du får bättre snabbare och riskerar inte att dela en smittsam bugg.

Om du har lunginflammation, bronkit, eller influensa, en dag eller två av vila kan hjälpa din återhämtning. Kroppen behöver ägna sina resurser för att slåss mot sjukdomen, så att få massor av vila kommer vanligtvis att hjälpa. Inte varje arbetsgivare kommer att se saker på detta sätt, men så kan det vara bäst att ta en dag ledigt bara när du verkligen behöver tid att återhämta sig. Om du stannar hemma för varje snörvla eller vaga klagomål, kan du få ett rykte om att inte vara tillförlitliga.

Vissa arbetsgivare är glada att se en anställd hoppa arbete när han eller hon är riktigt sjuk. Det sista de flesta arbetsgivare vill ha eller behöver är ett antal medarbetare som alla blir sjuka därför att någon kom in med ett smittsamt virus. Vissa arbetsgivare kan kräva en anteckning från en läkare om du hoppar arbete under mer än en dag. En sådan anteckning kan vara användbar i lugnande arbetsgivarens tvivel varför du inte gå till jobbet, och vårdpersonal är ofta glada att ange hur många dagar du ska ta fart.

Det finns vissa yrken där man borde verkligen inte gå till jobbet när man är sjuk, och där - förhoppningsvis - din arbetsgivare kommer att stödja dig att stanna hemma. Inom food service industrin, till exempel, som serverar mat till folk när du är sjuk kan vara en farlig praxis. Vissa villkor som först manifesterar så milda sjukdomar, liksom hepatit A, kan vara extremt farligt att föra vidare.

Om du arbetar med människor som har medicinska tillstånd, bör definitivt inte gå till jobbet när man är sjuk. Detta inkluderar inte bara läkare och sjuksköterskor, men medicinska assistenter, socialarbetare och andra som regelbundet interagerar med dem som kanske har nedsatt immunförsvar. Många sjukhus faktiskt väcka policy för vistas hemma när de anställda är sjuka, vilket kan vara till hjälp för virusöverföring begränsande för personer med betydande medicinska tillstånd.

Personer som arbetar med kunder regelbundet, som i banksektorn eller vid en livsmedelsbutik, kan försöka att stanna hemma om de är sjuka för att förebygga så att eventuella virus på. Det är inte alltid möjligt, dock så regelbundet tvätta händerna och artigt avstår från att skaka hand, om det behövs, kan vara den bästa lösningen. Om du har en mild förkylning, till exempel, kan du ta en avsvällande så att du inte nyser eller snörvlar framför kunder, tvätta händerna och / eller använda Hand Sanitizer regelbundet, och om inbjuden att skaka hand, artigt säga att du är lite krasslig och tycker att det vore bäst att inte riskera det. I de flesta fall är en mild sjukdom inte en bra ursäkt för att stanna hemma, och vissa arbetsgivare kan se på att ta ledigt för någon sjukdom med onåd.

Det finns inga särskilda regler för när du inte ska gå till arbetet i de flesta jobben, och enskilda arbetsgivare har sina egna åsikter om när det är acceptabelt att ta en ledig dag. Om möjligt bör du stanna hemma om du kan och om du är riktigt sjuk. När du bor hemma kan kosta dig ett jobb, kan det dock vara bättre att gå in, även om du känner dig fruktansvärt, så att din arbetsgivare kan se att du verkligen är sjuk.

  • Om en individ är riktigt sjuk, är det bäst att stanna hemma från jobbet.
  • Använda antibakteriella våtservetter kan hjälpa till att förhindra spridning av bakterier runt kontoret.
  • En lätt huvudvärk ska inte hålla dig från att gå till jobbet.
  • Ibland kroppen behöver vila snarare än arbete för att återhämta sig.
  • Använd Hand Sanitizer ofta för att förhindra spridning bakterier till andra människor.
  • Människor som går till jobbet sjuka risk smitta andra.