Hur man väljer en kommunal Bond

May 19

När du väljer en kommunal borgen, eller muni, det finns en hel del saker att tänka på. Först vill du definitivt munis som är klassade. Vissa kommunala erbjudanden är inte betygsatt, och dessa kan vara riskfyllda investeringar eller mycket illikvid (du kanske inte kan sälja dem när du vill, om alls).

Du bör gå med de topprankade munis: Moodyâ € s Aaa eller Aa. De lägre rankade munis kan ge dig lite extra avkastning, men förmodligen är inte värt den extra risk. Tänk på att en lägre rankade obligation kan vara mer volatila än en hög nominell obligation. Default ISNA € t den enda risken.

För det andra, ett stort antal munis kommit försäkrade, som erbjuder nästan absolut säkerhet. Du förlorar lite i intresse genom att välja försäkringsgarantin. Så länge en muni fått betyget hög och är en allmän skyldighet muni (inte en intäkt muni), överväga att gå utan försäkring för droppe extra juice. Allmän skyldighet obligationer don generellt € t standard.

Tredje, vill du också välja en kommunal obligation som bär en löptid som du kan leva med. Om obligationen är inlösbara, ja, det är något du kan leva med och vara nöjd med? Inlösbara obligationer betala något högre kupongräntor, men är mindre förutsägbara än noncallable obligationer.

Fjärde, och kanske viktigast, eftersom den skattefria status muni är utan tvekan ett utmärkt motivation för att köpa en muni i första hand, vill du överväga om du vill köpa en nationell muni eller en stat muni, och om du köpa en statlig muni, vill du dubbel eller trippelskattefritt? Herea € s scoop:

  • Nationella munis är befriade från federal skatt men är inte nödvändigtvis befriade från statlig inkomstskatt. (Vissa stater skatteobligationskupongbetalningar och andra inte.)
  • Statliga munis, om man köper av personer bosatta i samma stat, är typiskt befriade från statlig skatt, om det finns en. Vissa, men inte alla, statliga munis är också befriade från alla lokala skatter.
  • Munis som är undantagna från både federala och statliga skatt kallas dubbelskattefria obligationer. De som befriad från federala, statliga och lokala skatter är ofta kallad triple-skattefria obligationer.