Vilka är de olika typerna av uppblåsthet behandlingar?

May 14

Väderspänning uppstår när magen känns svullen, ofta orsakar en nivå av obehag i lidande. Svullnad i magen kanske eller kanske inte syns, men den sjuke känns som om hans mage är förstorad och tät. De flesta gånger uppblåsthet behandlingar inkluderar enkla, over-the-counter läkemedel. För långtids uppblåsthet, kan en läkare ordinera medicin för att hjälpa till att förhindra eller lindra symptomen.

När uppblåsthet blir smärtsamt eller händer ofta, är det viktigt för den sjuke att se sin läkare för att prata om uppblåsthet behandlingar. Det kan vara ett symptom på ett matsmältningsproblem eller annan krämpa utlöser uppblåsthet. Ofta några tester kan indikera några problem och läkaren kan ordinera medicin baserat på resultaten. Om inga problem hittas, kan läkaren förskriva en medicin för att behandla uppblåsthet och kommer att övervaka patientens framsteg.

För fall av uppblåsthet som inträffar sällan, kan den sjuke prova over-the-counter rättsmedel. Flera flytande mediciner och piller är utformade för att behandla uppblåsthet. Om gas tros vara orsaken till uppblåsthet, medicin utformad för att ge gas lättnad kan hjälpa.

En förändring i kosten kan också vara till nytta. Den sjuke bör hålla en matdagbok och skriv ner vad han äter varje dag. Om att äta vissa livsmedel, eller äta på vissa tider på dagen, orsakar uppblåsthet, bör han ändra sitt schema och kost runt det. Dricka mycket vatten kommer också att bidra till att minska uppblåsthet. För dem som inte vill ta över receptfria mediciner, är vissa naturläkemedel såsom pepparmyntolja tros bidra till att minska uppblåsthet hos vissa patienter.

Ett annat alternativ är att ta ett dagligt tillskott som innehåller probiotika. Probiotika är kända som goda bakterier som hjälper kroppen och kan minska antalet dåliga bakterier. Om dåliga bakterier som orsakar uppblåsthet, kan probiotika hjälpa till att befria magen av dessa och lindra symtom. Probiotika är också tänkt att hjälpa till att öka matsmältning även om uppblåsthet är inte ett vanligt problem.

Medan uppblåsthet behandling kan minska eller ibland eliminera symptomen alla tillsammans, är det bäst att förstå vad som orsakar uppblåsthet i första hand. Om andra symptom uppträder tillsammans med uppblåsthet, kan det tyda på en mag sjukdom såsom colon irritabile. Specifika mediciner för denna sjukdom kan vara mer användbart i vissa patienter än vanliga uppblåsthet behandlingar. Ofta sekundära symptom kan peka läkaren i rätt riktning för att hitta orsaken och ger tillräckliga uppblåsthet behandlingar.

  • Dricksvatten kan hjälpa till med uppblåsthet.
  • En förändring av kosten kan bidra till att minska problemen assciated med magen uppblåsthet.
  • Med probiotika kan hjälpa till att lindra uppblåsthet för vissa människor.
  • Äta massor av salt kan orsaka uppsvälldhet.