Vad är ett brott mot naturen?

January 24

Termen "brott mot naturen" började användas i stadgarna i USA på 1800-talet för att hänvisa till sexuella praktiker som ansågs "mot naturen." Bruket att åtala vissa sexuella praktiker pre-datum användningen av termen "brott mot naturen "och inträffade i många länder runt om i världen före 1800-talet, som kvarstår i vissa områden i dag. I USA, där frasen användes i straffrätt, var begreppet brott mot naturen styrde okonstitutionella i ett fall 2003, även om lagarna som använder denna fras är fortfarande på böckerna i flera stater.

Ett antal olika metoder ingick inom ramen för denna term. Tidelag ansågs ett brott mot naturen, som var oralsex och homosexuell aktivitet. I vissa områden, var onani också anses vara ett brott mot naturen. Många av dessa lagar var strukturerade och tillämpas på ett sätt som riktade homosexuella par, speciellt homosexuella män.

Argument till försvar för att behålla sådana lagar påpekade att de kunde lämna extra avgifter för vissa typer av brottmål. Till exempel är en person anklagad för ofredande av ett barn kan också laddas med att begå ett brott mot naturen. Likaså är människor åtalad för våldtäkt kunde laddas under brott mot natur stadgar samt stadgar som gäller våldtäkt. Dessa lagar tillämpades också i värvning fall öka svårighetsgraden av värvning avgifter.

Men vissa förespråkare påpekade att dessa lagar ofta tillämpades ojämnt. Till exempel, om ett heterosexuellt par befinns bedriva sexuell aktivitet hos allmänheten, skulle de sannolikt att belastas med oanständig exponering, medan en homosexuell par kan laddas med brott mot naturen utöver oanständig exponering. Det fanns också farhågor om att sådana lagar skulle kunna användas för att polisverksamheten mellan samtyckande vuxna som förekommer i privata, något som många amerikaner kändes orolig.

Begreppet en handling som går "mot naturen" har också ifrågasatts av biologer. Studie av många djurarter har visat att alla aktiviteter som diskuteras i andra stycket i själva verket förekommer i naturen, och är ganska utbredd bland vissa arter.

Som en följd av utmaningen att det grundlagsenliga i sådana lagar, stater med brott mot naturlagarna på deras böcker inte genomdriva dem. Andra områden av strafflagen kan omfatta specifika frågor som dessa lagar var en gång användes, för att se till att människor som begår brott såsom våldtäkt och övergrepp på barn kan åtalas i den utsträckning av lagen.

  • Förr i tiden, var oralsex ses som ett brott mot naturen.
  • Många lagar som behandlas "brott mot naturen" riktade homosexuella par, särskilt män.