Vad är skillnaden mellan cystein och cystin?

April 23

Cystein och cystin är två typer av aminosyror som produceras av kroppen, vilket innebär att de klassificeras som icke-essentiella aminosyror. Båda dessa två aminosyror är nödvändiga för vissa, men skilda, hälsoaspekter. Cystein hjälper till att främja hudens skydd genom vita blodkroppar och kollagenproduktionen och hjälper i produktionen av en antioxidant som kallas glutation, medan cystin kan stöd i kirurgi återhämtning, hårväxt, och behandling av anemi. Cystin produceras i kroppen från två cystein molekyler. Trots detta, cystein och cystin fungerar annorlunda för att bibehålla hälsan.

Nivåer av cystein och cystin kan ökas genom kosttillskott som kan användas för olika ändamål. Ett specifikt protein som kallas alfa-keratin innehåller en stor mängd av cystin och ansvarar för hår och nagel tillväxt. Många over-the-counter åldrande återföring eller förebyggande produkter innehåller alfa-keratin grund av cystin och dess potentiella fördelar. Cystein tros utlösa tillväxten av kollagen och öka elasticiteten i huden. Studier har visat att cystin kan förbättra hälsan och tillväxten av hår.

Utöver de influenser som cystein och cystin har på huden, kollagen, och ny hårväxt, har forskning visat att cystein har påverkan på andra aspekter av kroppen. Cystein har förmågan att hjälpa till vid bodyâ € s produktion av glutation, vilket är en antioxidant. Denna antioxidant kanske kan bidra till att minska risken för att utveckla vissa typer av cancer och artär härdning. Många läkare anser att cystein kan hjälpa till att bryta upp slem som kan hittas hos patienter med bronkit och emfysem.

En annan skillnad mellan cystein och cystin är i hur kroppen absorberar tillskott. Kroppen absorberar cystein lättare än cystin, så kosttillskott är mer allmänt gjorda av cystein. Dessutom kan cystinos vara en komplikation som uppstår när Cystinhalten i kroppen är extremt höga. Cystinos är en sjukdom som leder till utveckling av kristaller som orsakar njur- och urinblåsan stenar.

Även cystein och cystin produceras naturligt av kroppen, det finns tillfällen när cystin eller cystein tillskott är idealiska. Metionin är en aminosyra som är ansvarig för bodyâ € s skapandet av dessa andra två aminosyror. Det är inte en icke-essentiell aminosyra och därför inte produceras naturligt av kroppen. Om en person inte får tillräckliga mängder metionin genom mat, är cystin och cystein nivåer påverkas. Tillskott av dessa två aminosyror kan bidra nivåer i kroppen tillbaka till det normala, vilket gör dem potentiellt fördelaktigt.

  • Om cystin nivåer blir extremt hög cystinos kan uppstå njursten.