Skala din SketchUp modell tills foto Ser Höger

March 8

När du är nöjd med hur din uren sträcks för att passa ett ansikte i din SketchUp-modell, kommer en av två saker att vara sant:

 • Proportionerna är korrekta. Fotot ser inte sträckt eller klämd. Detta är fallet endast om ansiktet som du tillämpat fotouren var redan exakt rätt storlek.
 • Proportionerna är inte korrekta. Om foto konsistens du bara "fixade" ser sträckt eller klämd, ansiktet är det på är fel storlek. Inga bekymmer - du behöver bara sträcka hela ansiktet tills uren ser rätt. Ännu bättre, om du vet hur stor yta ska vara (i verkliga livet), kan du sträcka ut den tills det är korrekt.

Följ dessa steg för att sträcka ett ansikte tills uren ser rätt:

 1. Använd måttband verktyget för att skapa guider som du kan använda för att noggrant sträcka ansiktet.

  I det här fallet vet du byggnaden du modellering är tänkt att vara 50 meter bred.
 2. Välj ansiktet du vill sträcka.

  Om din modell är på ett ganska tidigt stadium, välj bara hela kit och caboodle. Trippelklicka ansiktet med verktyget Välj för att markera den och allt är fäst vid den.

  Skala din SketchUp modell tills foto Ser Höger

 3. Välj Verktyg → Skala för att aktivera verktyget Skal.

  När Scale verktyget är aktivt bör allt som valts i modellen vara omgiven av SketchUp skalning rutan - sina 27 små gröna kuber (eller grepp) och tjocka, gula linjer är svårt att missa.
 4. Skala ditt val till rätt storlek.

  Använd verktyget Skal genom att klicka greppen och flytta markören för att sträcka vad är valt (inklusive din textur). Klicka igen för att stoppa skalning.

  Skala din SketchUp modell tills foto Ser Höger

För att skala något exakt med hjälp av en guide klickar du på en skala grepp för att ta tag i den och sedan sväva pekaren över den relevanta guiden att berätta SketchUp det är där du vill skala till. Klicka igen för att avsluta skala.

Det är helt normalt att vilja hålla modellering med dina fotografiska ansikten; spåra ett fönster och trycka den i en bit med Push / Pull verktyg är en av de mest tillfredsställande saker du kan göra i SketchUp.