Vilka är för- och nackdelarna med att använda en Gold Curling Iron?

April 4

Den vanligtvis lågt pris, förmåga att värma relativt jämnt, och minskad risk för överhettning är några fördelar med att använda en guldlocktång. Å andra sidan, är guld inte den bästa pläteringen för en locktång och kommer inte att ge resultat som är jämförbara med keramisk plätering. Dessutom har alla curling strykjärn har potential att allvarligt skada en persona € s hår om de används på fel sätt eller för ofta. Totalt sett är dock en guldlocktång vanligen bättre än en förkromad järn.

Ett guld locktång är vanligtvis en av de billigare alternativ när det gäller att köpa en värme styling hår apparat. Som en bra men inte bra bordläggningen, det vanligtvis köps av den genomsnittliga personen snarare än en professionell frisör. Frisörer använder ofta mycket hög kvalitet värme styling enheter tillverkade av keramik.

I termer av jämnt upphettning av hår, är en guldlocktång bättre än en krom en. Den bästa plätering för värme styling verktyg är keramik, dock. Om en person inte har råd keramiska plätering, är guld en anständig medelväg. Det värmer relativt jämnt, lämnar enheten med några hot spots som kan överhettas och allvarligt skada vissa delar av håret.

Dessutom är det mindre troligt att överhettas än en kromlocktång denna typ av locktång. Överhettning vanligtvis händer när en locktång är kvar för länge. Enheten blir för varmt för att säkert använda på håret och kan även vara för varmt för att på ett säkert sätt hantera.

Ett guld locktång är inte lika bra som en keramisk en och kommer att generera mindre resultat. Skillnaden mellan en låg- och hög kvalitet järn är betydande, både i resultat och hur mycket hår skadades i processen. En högkvalitativ järn brukar också har funktioner som automatisk avstängning, justerbar temperatur, och en lätt grepp. Locktång tillverkare som tar tid och pengar för att bygga högkvalitativa funktioner i sina produkter innehåller ofta en bättre plätering, så dessa funktioner ses mindre ofta på en guldlocktång.

Oavsett vilken typ av locktång används, upprätthåller hår skador på grund av den intensiva hettan. Detta är något att tänka på om håret redan är delad. Kluvna toppar kan inte lagas; De måste vara avskurna eller kommer de att fortsätta att dela upp hårstrået tills allt hår är förstört. För att minska risken för allvarliga skador, bör en person alltid börja med någorlunda friskt hår. Friskt hår är oftast mjuk, bouncy, och utan vita eller kluvna toppar.

  • Ett guld locktång är generellt mer kapabel att jämnt värma håret än en kromad locktång.