Hur du tar Sure Tricks i Bridge

March 2

Beroende på vilka kort du och din bro partner tag i en hand, kan din sida har några bestämda vinnare, kallade säker tricks. Sure trick är de som du kan ta när som helst rätt från get-go. Men att ha säker knep är bara halva striden; tar dessa säker trick är den andra halvan.

Från och med den starkaste kostym

När du har tillräckligt säker tricks mellan de två händer för att göra ditt kontrakt, behöver du inte ta tricken i någon särskild ordning. Men till en tillförlitlig riktlinje får du rabatt på den högra foten är att börja med att först spela korten i ditt starkaste kostym (dräkten som erbjuder dig flest trick).

I fallet av handen som visas här, börjar med att spela diamanter.

Hur du tar Sure Tricks i Bridge

Säg att West öppnings bly är Q. Säg att du tar tricket med A, och nu ledningen är i din hand. Du tar då dina fyra diamant tricks ( AKQJ), och sedan kan du ta ytterligare tre hjärt tricks genom att spela AKQ. Slutligen tar du ditt nionde trick med K. Dina motståndare tar de sista fyra trick. No big deal - du har tagit nio tricks och gjorde ditt kontrakt.

Intag säker knep i ojämnt delad dräkt

Starka kostymer är en bra källa till tricks - den starkare, desto bättre. Om starka kostymer är ojämnt fördelade mellan de två händer, men har lika heder kort i båda händerna, spela stor ära från kortsidan först. Korten i följande exempel visar dig fördelen av att börja med de kortsidan hederskort:

Hur du tar Sure Tricks i Bridge

I följande exempel, du väljer att spela spader, en ojämnt uppdelade kostym. Du också (smart) väljer att spela de höga utmärkelser från kortsidan (din hand är den korta sidan eftersom du har tre kort till dockans fyra kort). Spela A och sedan K. Du förblir med 2, och dummy har två vinnande trick, det QJ. Led din 2 och ta tricket med dockans J. Ledningen är nu i dummy, och du kan ta en fjärde spade trick med Q. Du har just lagt fyra knep för att din trick högen. Det finns ingen stoppa dig nu!