Vad är en hydraulisk gaffeltruck?

March 8

En hydraulisk gaffeltruck är en maskin som använder hydrauliska lyftanordningar för att höja eller sänka tunga föremål. Hydrauliska kolvar är cylindrar som är fyllda med en vätska, vanligtvis någon typ av olja, som kan trycksättas för att expandera eller trycklös att dra ihop sig. En hydraulisk gaffeltruck kommer att använda mer än en cylinder monterad på maskinen för att lyfta en gaffel mekanism, som i allmänhet har två blad eller pinnar, som glider in i en pall. En gaffeltruck kan lyfta föremål utan en pall, men pallen gör lyft stabilare och säkrare.

De flesta hydrauliska gaffel modeller har ett drivsystem, och föraren kommer att sitta i eller på enheten. Vissa modeller kräver att föraren att gå bakom enheten, kontrollera den hydrauliska gaffeltruck med en hand ok eller spak. Däcken i hissen kan antingen vara pneumatiska däck fyllda med luft eller solida gummidäck. Den typ av däck som används på hissen beror på var hissen är mest sannolikt att drivas: en hiss med solida gummidäck kommer vanligtvis endast användas på plana ytor såsom lagergolv, medan pneumatiska däck ska användas utomhus eller på ojämnt ytor.

Utformningen av den hydrauliska enheten av gaffeltruck kommer att variera beroende på storleken och funktionen av hissen. Många hydrauliska gaffel modellerna har en vertikal lyftsystem som höjer gafflarna rakt upp. Andra modeller kan funktionen en teleskopisk bom arm som sträcker sig uppåt och utåt från kroppen av maskinen. Denna sistnämnda modellen är ofta känd som en telehandler, och det används för att lyfta föremål mycket högre eller längre ut än en vanlig vertikal lyftmodell rymmer.

Gaffeltruckar kan drivas på flera sätt: mindre modeller är ofta drivs med el och kommer att innehålla ett eller flera batterier för att kontrollera verksamheten. Större truckar kan funktionen bensindrivna motorer för mer effekt och vridmoment. De största versionerna av den hydrauliska gaffeltruck ska dieseldrivna till största effekt och vridmoment. Diesel hissar oftast bara användas utomhus eller i väl ventilerade utrymmen, eftersom dieselmotorer kan producera en betydande mängd avgaser; De tenderar också att vara ganska bullriga, och kan göra arbetsförhållandena ganska svårt när de används inomhus. Smala truckar används ofta i lagerlokaler eller ens detaljhandelsföretag som har smala gångar; dessa är oftast eldriven, även om vissa är gasdrivna också.

  • Gaffeltruckar brukar använda hydraulcylindrar för att höja upp föremål.