Vad är silkestråd?

December 23

Silkestråd, en produkt av animaliskt ursprung, började sin historia i Kina mer än 4000 år sedan. Ita € SA naturfiber som produceras vanligen av mullbärssilkesmaskar. Silkes lantbrukare noga underlätta tillväxten och utvecklingen av silkesmaskar att skörda mycket uppskattad tråd från sina kokonger. Trots sin tunna diameter, är extremt stark och elastisk silkestråd.

Silk, ett naturligt protein filament, huvudsakligen tillverkas i Kina och Indien. Odlingen av silke, även känd som silkesodling, är en arbetsintensiv uppgift. Det kräver att övervaka temperaturen på silkesfjärilsägg under inkubationstiden, och sedan ge de kläckta silkesmaskar med en konstant livsmedelskälla mullbärsblad i cirka 30 dagar. I larvstadiet, silkesmaskar spinna sina kokonger i en lång, sammanhängande tråd, når upp till (1200 m) 4.000 meter lång. Denna process kan ta maskar från fyra till åtta dagar.

Kokong upphettas därefter, indränkt i varmt vatten, och silkestrådar försiktigt uppenbarad och lindad till en rulle. Ändarna av strängarna måste hittas för hand, vilket gör arbetet arbetskrävande och omständlig. Åtta trådar kombineras sedan för att skapa en enda, funktionell tråden.

Mikroskopiskt har silkestråd en triangulär form och skapar en lyster när ljuset reflekteras bort det. Detta ger siden sitt varumärke skimmer. Denna tråd är stark, mångsidig och stretchigt, och det är färgat i en stor mängd olika färger. Det vävs in i siden tyg och sedan beredd att göra många textilprodukter.

Silkestråd hade många industriella, kommersiella och praktisk användning. Itâ € s ofta används i kläder, som fina skjortor, underkläder, klänningar, sovplagg, och kläder. Dess tåliga men ändå fin natur betyder trasa produceras med sidengardiner och hänger estetiskt, vilket gör den idealisk för hög modekläder. Silke används också i inredning för klädsel, solskydd, mattor och sängkläder.

Silk threadâ € s unika egenskaper gör det till en eftertraktad alternativ till trådar gjorda av andra fibrer. Det är slät, absorberande, flexibel, tvättbara, långvarig, och reflekterande. Det används för att skräddarsy och dekoration i tyg arbetet. Artister använder det för fina detaljer i hantverk såsom broderier på tyg, sy släktklenod och smycken gör.

Det tar cirka 3000 silkesmaskar att producera cirka £ 2,2 (1 kg) av silke. Siden trådar finns att köpa är märkta i vikt. Silkesodling har nedvärderas eftersom silkesmaskar dödas i processen att extrahera siden. Syntetiska sidentyger såsom rayon är ett lönsamt alternativ. Dessa tillverkade fibrer, även känd som konstsilke, har producerats sedan slutet av 1800-talet och ger en billigare, icke-animalisk baserade alternativ i stället för traditionell silkestråd.

  • Silkestråden är ofta i brodera.
  • Silk kokonger, som kan användas för att göra tråden.
  • Sidentyg.
  • Silkestråd.
  • Silkesmaskar kan bara överleva på bladen av mullbärsträd.
  • Silke kommer från kokong av silkesmasken.