Vad är skillnaden mellan honung och propolis?

June 21

Både honung och propolis produceras av bin för användning i kupan, men propolis är en slags tätningsmedel eller täta som eliminerar små luckor eller öppna hål som mäter cirka 0,2 inches (sex millimeter) eller mindre med bivax används för att fylla större öppningar. Bina samlar harts sav från träd eller andra källor och blanda det med vax för att göra propolis, vilket är typiskt mörkbrun och klibbig men kan hårdnar i kalla temperaturer.

I motsats till propolis, honung är en flytande bi födokälla göras från blommanectar via regurgitation som lagras i hiveâ € s vax bikakor. Honung är allmänt konsumeras av människor och är söt. Båda biprodukter är kända för att ha antibiotiska egenskaper och servera olika medicinska ändamål.

Även om det var från början antog att bin som gjorts och begagnade propolis att skydda kupan mot exponering för regn och kyla, är det nu känt att tätningsmedlet tjänar en rad syften. Propolis kan göra en bikupa mer sund och stabil som en struktur, förhindra överflödig vibration inom den, minska antalet ingångar vilket gör det lättare att säkra kolonin, och förhindra bakterie- och svamptillväxt. Dessutom bin använder propolis att säkert försegla bort restprodukter, döda insekter eller små djur som inte kan tas bort via svärm entréer. Bin producerar honung att konsumeras som mat när vädret är kallt och andra livsmedelskällor blir knappa.

Honung och propolis används ofta och marknadsförs som traditionella eller alternativa mediciner, men den förra tros ha antibiotika, antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. Sammansättningen och egenskaperna av honung och propolis beror på den geografiska placeringen av kupan, de arter av bin, och vilka typer av träd och blommor som bina samlar hartset och nektar. Honung ofta konsumeras i flytande form medan propolis kan tas i flytande form när några droppar sättes till ett glas vatten eller annan dryck, som ett tuggummi, pastill, kräm, tinktur eller solitt stycke som kan upplösas i munnen . Individer som är allergiska mot bin bör inte konsumera honung och propolis utan att tala med en läkare i förväg.

Utövare av alternativa eller naturmedicin kan ordinera honung och propolis för en mängd olika skäl. Älskling, när de löses i te eller varmt vatten, anses av många vara ett effektivt rättsmedel för halsont och hosta. Propolis tros vara en effektiv behandling för brännskador och inflammation och har visat potential som en hämmare av tumörtillväxt. Vissa studier har visat att propolis kan vara effektivt mot vissa herpesvirus, parasitinfektioner, kräfta sår, förkylningar, magsår och reumatiska sjukdomar.

Propolis har varit av stort intresse för de i dentalbranschen på grund av vissa studier som tyder på att det kan hämma vissa orala sjukdomar och infektioner och minska plack och tandvärk när den används som ett munvatten. I allmänhet är det vetenskapliga belägg för effektiviteten av propolis anses vara oklart av många vanliga läkare.

  • Både honung och propolis görs av bin.
  • Honung.
  • Piece of bikakestruktur.
  • Honung är en söt, flytande bee mat som också kan konsumeras av människor.