Vad du behöver veta om nätverks Maskinvara

June 7

Du behöver grundläggande hårdvarukomponenter för att göra nätverksarbetet. Ingenting är skandalöst dyrt. Att veta vad namnen hänvisar till är viktigt att förstå det stora nätverket bilden:

NIC: Den första delen av nätet bor inuti datorn, antingen en del av moderkortet kretsen eller ett expansionskort. Det är en NIC, eller "nick". NIC står för nätverkskort. Nätverkskortet är där du ansluter nätverkskabeln; Windows och en speciell NIC drivrutin kontroll det.

Ethernet-kabel: En kabel krävs för att ansluta din dator till andra datorer i nätverket. Denna standard kallas Ethernet-kabel.

Varje dator i nätverket har ett nätverkskort med en Ethernet-kabel ansluten (om du inte har ett trådlöst nätverkskort). Att kabeln går inte till andra datorer. Istället datorerna och deras Ethernet-kablar alla tjuder direkt till en central plats, eller hubb. På en PC-nätverk, är att navet en router.

Router: Routern hanterar trafiken i nätverket och samordnar större nätverkstrafik, t.ex. information som kommer in från och gå ut till Internet. Routrar hantera även med USB-enheter, som skrivare och hårddiskar.

Bredbandsmodem: Den bredbandsmodem är den sista pusselbiten i nätverket för gemensamma inställningar. Den kommunicerar med routern, så den delar resurser i nätverket. Modemet är din lokalt nätverk port mot Internet, vilket är världens datanätverk.

När det gäller att använda nätverkskortet med en router, det finns en hastighetsfrågan. Ethernet kan köras i hastigheter på 10 megabit per sekund (Mbps), 100 Mbps, eller 1 gigabit per sekund (Gbps).

I mitten av en typisk liten eller hemmakontor nätverksinställningar operation är routern. Den kan ansluta stationära datorer, bärbara datorer och skrivare tillsammans.

Vad du behöver veta om nätverks Maskinvara

Antag att varje dator har ett nätverkskort. Kabeln går från datorn till routern. Routern har USB-portar så att routern ansluter till skrivaren och hårddisken.

Routern är också ansluten till ett bredbandsmodem. Som på datorer, är modemet ansluten till routern via en Ethernet-kabel. Modemet är också ansluten till en telefonlinje eller kabel linje eller ansluten till en parabolantenn. Det är hur modemet pratar med Internet.

  • Din datornätverk är ett LAN, eller lokalt nätverk.
  • Kontrollera anslutningarna routern och hur ditt nätverk ser ut när den fungerar korrekt. Detta gör att du kommer att bli bekant med det senare, när det inte fungerar.
  • NIC närvaro framgår av nätverkskabeln uttaget på baksidan av din dator eller sidan av en bärbar dator, som kallas en RJ-45.
  • Även trådlöst nätverk använder ett NIC. I så fall behöver du inte koppla något i NIC eftersom det skickar och tar emot sin information trådlöst.
  • Ethernet-kabeln har samma anslutningar på vardera änden. Det finns inget sätt att koppla in kabeln bakåt.
  • Både nätverkskortet och navet / switch / router har statuslampor som blinkar när data överförs via nätverket. Dessa lampor flimrar - ibland, ofta. Det är inget dåligt.
  • Även möjligt, inte ansluta ett bredbandsmodem direkt till datorns nätverkskort. Datorn skulle vara vidöppen för Internetattack.
  • Skapa och konfigurera din egen hem- eller lilla kontorsnätverket är enkelt, startpaket finns tillgängliga. Kabel säkerhet är viktig. Håll dem organiserade och märkt.
  • plana kabel om du planerar att köra nätverkskabel genom taket eller luftkanaler.