Vad är Deep Fried risotto bollar?

July 4

Friterade risotto bollar är aptitretare eller hors d'oeuvres normalt av överblivna risotto gjuten runt en fyllning och sedan panerad och friterad. De är normalt serveras varma och ibland åtföljs av en dippsås. En mindre populär tillagningsmetod för risotto bollar är bakning.

Ursprunget till denna maträtt vanligen hänföras till Sicilien. Den sicilianska namnet för de djupa stekt risotto bollar är arancini eller Arancine, det italienska ordet för apelsin, som bygger på formen och orange-liknande färg objektet maten tar på när stekt. Västra Sicilien producerar generellt rund arancini, medan de östra regionerna tenderar att forma godbitar i små kottar.

Risotto är en italiensk risrätt normalt fungerat som en sida skålen eller entrée. Den skiljer sig från vanligt kokt ris i det att den framställs genom mycket långsamt tillsätta vatten eller lager till rå, kort ris under ständigt omrörning det. Denna metod gör det risgryn att successivt frigöra sin stärkelse. Slutresultatet är en krämig skålen med en silkeslen konsistens. Eftersom resterna styvna när kylda, är blandningen perfekt för att forma till bollar runt fyllningar att skapa djupa stekt risotto bollar.

Den amerikanska versionen av risotto bollar traditionellt fylld med mozzarella eller Fontina ost eller en kombination av båda. Romerska köket gynnar också en ost fyllning. Den djupa stekt risotto bollar recept anses vara den mest autentiska versionen och säljs på Sicilien är traditionellt fylld med mozzarella, tomatsås, ärtor och kött. Mindre vanliga fyllningar inkluderar svamp och aubergine. Efter bollarna bildas, är båda versionerna oftast lätt mjölat, doppat i uppvispat ägg, rullade i ströbröd och friterad.

Historien visar de första djupa stekt risotto bollar gjordes i det tionde århundradet då Sicilien var under härska av en shiamuslimska dynastin kallas Kalbids. De lätta, krispiga ris mellanmål uppgavs baserad på en USA Mellanöstern recept. Under dessa medeltiden, saffran var en vanlig ingrediens i risbollar.

Ris var inte infödda till Sicilien, och det är för tillfället inte odlas där. Det är en vanlig uppfattning att Kalbids byggt bevattningssystem under deras styre för att underlätta risodling. Det är också en allmän tro att Siciliens klimatet var kallare och naturligt vatten var mer rikligt under Khalid regeln, vilket gör risodling ganska lätt.

Det är inte helt klart varför dessa gamla snacks har fått en sådan popularitet över hela världen. En teori är att populariteten för italienska författaren Andrea Camilleri s deckare är ansvarig. Huvudpersonen i böckerna, inspektör Montalbano, går ofta till stora ansträngningar för att tillfredsställa sin återkommande svältfödda på friterade risotto bollar.

  • Risotto bollar kan fyllas med fontinaost.
  • Överbliven risotto kan gjutas runt en fyllning och friterad att göra risotto bollar.