Hur får man den Blues Sound

February 13

Blues gitarr kan ta många former, vilket innebär att lära sig att få blues låter är en pågående process. Men genom att identifiera specifika tekniker, anteckningar och mönster att följa, kan du börja hitta dina egna blues ljud.

  • Öppen Tuning: De ursprungliga blues spelare var i stort sett självlärd (och många av dem analfabeter), och ett av de enklaste sätten att skapa olika ackord var att stämma gitarren till en öppen ackord, såsom G-dur eller E-dur, och sedan använda en metall eller glasskiva (en fickkniv eller flaskhals) för att ändra ackord.
  • Plocka stil: I både bild och fretted gitarr stilar, skulle gitarrister betona drivande rytm blues genom dunkande ut stadiga bastoner på de låga strängarna med sin tumme medan i sin tur, eller samtidigt, finger-picking övre strängar att sondera ackord, melodiska riff, och fyllningar.
  • Använda Slides: Spela enkla ackord för att säkerhetskopiera en bluessångare är fortfarande en form av blues gitarr - som spelar ackord med en bild. Du kan inte låta bli att låta bluesiga när du flyttar en bild från en position till en annan för att spela olika ackord i en sång - särskilt om du gör det uttryckligen.
  • Ackordföljder: Vad definierar en blues låt är hur ackord sätts ihop, eller ackordföljden. Även om det finns något sådant som en blues ackord, om du sätter vissa ackord tillsammans på ett visst sätt, du kan definitivt skapa en blues ackordföljd. Den vanligaste blues progression är de 12-bar blues.
  • Blues triader: Ackord används i blues inkluderar större och mindre triader (enkel, tre toner ackord), dominerande 7th ackord - triader med förminskad (sänks med ett halvt steg) 7th läggas - och ibland även jazzackord med komplexa klingande namn som G13 b9 / b5.
  • Blue Notes: The blues definitivt har en harmonisk och melodisk språket, och även en skala uppkallad efter det: 6-note blues skalan. Om musik beskrivs som "bluesiga" betyder det oftast att melodin lånar eller anlitar anteckningar från blues skalan (smeknamnet "blå anteckningar") snarare än de vanliga större och mindre skalor som utgör andra, icke-blues stilar. Blå toner är den liten ters, mollseptim och förminskad femte (i stenografi, dessa anteckningar är b3, b5 och b7).

När du spelar blues, gitarrister införliva aspekter av både durskalan och de blå toner att komma med två nya skalor egna: de 6-antecknings blues skala och 5-note moll pentatoniska skalan.

Hur får man den Blues Sound

Den 6-antecknings blues skalan och 5-note moll pentatoniska skalan.