Vad är Barriär Växter?

January 26

Barriär växter ger en avgränsning av en gräns, eller en barrikad mot oönskad entré. De kan ge en sköld för fula varv eller vegetation, kan skapa en barriär för ljud, och kan hindra oönskade inkräktare som vill få tillgång till ett hus eller företag. Den typ av skydd önskas avgör vilken typ av barriär växter att använda i en viss miljö.

Det finns många användningsområden för barriär växter. Människor som lever på hörnfastigheter kanske vill uppföra sight och tillträdeshinder. De som bor i närheten av motorvägar eller högtrafike trafikleder kanske vill använda barriär växter för att minska ljudet av passerande bilar. Vissa typer av barriär växter kan begränsa skadedjur och rovdjur från att komma åt en fastighet.

Växter som begränsar tillgången är typiskt midjan-hög eller högre. De är ofta tät och ha spikar eller taggar. Tjocka häckliknande utväxter kan ge ett effektivt barrikad mot många typer av inkräktare. En bred remsa av tjock, taggig marktäckare kan också avskräcka åtkomst från människor och djur.

Att blockera utsikten och gömma tvättlinor eller soptunnor, höga, täta växter är det bästa valet. Vintergröna träd eller buskar planteras i trånga grupper kan screena en fastighet från utomstående. Lövträd och buskar kan också skapa en effektiv skärm, men kom ihåg att bladen försvinner under hösten och vintern. Häckar göra en bra naturlig barriär även om det tar en hel del arbete för att hålla dem ser trevligt. De kan växa till 10 meter eller mer så att de inte bara är effektiva för screening, de också kan förebygga extern tillgång.

För en mer dekorativ barriär, blommande buskar, eller perenner kan användas. Exempel inkluderar azalea, kamelia, buskrosor, järnek, jasmin och hundkäx. Andra alternativ kan omfatta vinstockar och klättrande växter såsom trumpet vinstockar, engelska murgröna, eller morning glory kan tränas upp en spaljé eller staket för att ge en skärm eller syn barriär. Tall prydnadsgräs kan också användas som barriär växter, särskilt när varvas med andra typer av växter, träd eller buskar. Stora, tjocka blad växter såsom ananasväxter, vissa typer av kaktus, eller lila kan absorbera ljud samt ge avskildhet.

Oavsett typ av växter används som barriär växter, måste de väljas med omsorg. Ta hänsyn till hur stora de kommer att växa, oavsett om de förlorar sina blad, vilken typ av jord som de behöver, och hur mycket vatten och trimning de kräver. Det är också viktigt att tänka på närliggande byggnader eller egendom så att du inte begränsar allmänhetens tillgång, utsikt, eller solljus.

  • Träd används ofta för att blockera ut buller.
  • Klättring vinstockar, som jasmin, kan göra bra barriär växter.
  • Ivy växer snabbt, vilket ger en barriär längs staket eller väggar.