Vem är Oscar Hammerstein?

February 19

Oscar Hammerstein II var en amerikansk dramatiker och låtskrivare som arbetat främst på musikaler. Han föddes i New York 1885, och dog 1960 vid 65 års ålder Under sitt liv han vann ett Pulitzer Prize och två Oscar, vilket gör honom till den enda person som heter Oscar någonsin att vinna en Oscar.

Oscar Hammerstein den yngre far var en viktig man på teatern, och från en ung ålder lite Oscar var omgiven av teaterns värld. Hans farfar, Oscar Hammerstein I, var en av de stora innovatörerna inom vaudeville, mest känd för att ha uppfunnit paj-in-the-face gag. William Hammer, unge Oscar far, lyckades Victoriateatern för sin far, och ville Oscar få ut av familjeföretaget.

En lydig son, Oscar Hammerstein följde sin fars vilja och deltog Columbia University för att studera juridik. När hans far dog 1914, men kände han frigjort att bedriva ett liv inom teatern, och började att delta i lokala pjäser. Han slutade till slut lag skola helt ägna sig på heltid till teatern. Han förfalskade anslutningar med etablerade figurer i Broadway, och började en lärlings som i slutändan skulle leda till hans första musikal, alltid dig, 1921.

Oscar Hammerstein samarbetat med en rad olika Broadway personligheter under de närmaste åren, oftast skriva boken för sina musikaler. År 1927 arbetade han på Show Boat, en av hans mer kända musikaler från tidigt eran. Show Boat presenterade ett kännetecken för Oscar Hammerstein, och en av hans stora bidrag till musikteater. Hellre än att bygga låtar och rutiner som tycktes sitta på toppen av pjäsen i sig, skapade han bitar som flödade sömlöst från den faktiska handlingen i berättelsen, och från de åtgärder och känslor karaktärerna upplever.

Under denna tidiga period av bred samverkan han också arbetat med Wildflower, mycket varmt i maj, Rose Marie, Ökensången, The New Moon, och Sweet Adeline. Även om ingen av dessa visar var så oerhört populär som senare siffror skulle vara, de hjälpte befästa sitt rykte som en av de stora författarna på Broadway.

I början av 1940-talet Oscar Hammerstein samarbetat med Richard Rodgers för att hjälpa honom att anpassa en lek, grön Grow syrenerna. De två arbetade tillsammans otroligt bra, och den resulterande musikalisk, med titeln Oklahoma! Tog Broadway med storm. Rodgers and Hammerstein skulle gå på att skapa många av de avgörande musikaler på Broadway, inklusive Carousel, Kungen och jag, The Sound of Music, och södra Stilla havet.

Oscar Hammerstein vann Pulitzerpriset 1950 för sin South Pacific, som var en anpassning av 1948 Pulitzer Prize vinnande bok av James Michener, Tales of the South Pacific. Han vann också en Oscar utmärkelse till låten "Jag minns Paris" från Lady Be Good, och "Det kan lika gärna vara Spring" från State Fair.

Oscar Hammerstein dog 1960, strax efter att The Sound of Music öppnade på Broadway. Showen skulle gå vidare till att bli en stor hit på Broadway, och skulle leda till en film anpassning 1965 som skulle vara Hammer mest bestående arv.