Vad är Jalapeno Relish?

July 3

Jalapeno relish är en kryddig sås som oftast används som en krydda eller spridning. Merparten av tiden, jalapenos är men en av ingredienserna. På egen hand, är jalapeno peppar vanligtvis ganska kryddig och kan vara överväldigande om den inte balanseras med något mer moderat. Gurka, majs, och kål är vanliga tillägg. Mycket är kvar fram till bestämmas av tillverkaren eller cook, och det kan finnas stor variation i stil och smak av smaksättare idrotts jalapeno beteckningen.

Kommersiella jalapeno smaksättare är nästan alltid inlagd. Detta betyder att de innehåller en relativt hög halt vinäger och är oftast en bit sura vid första smak. Kryddighet av peppar tillför en kick och är oftast ihopkopplad med innehåll som antingen salta eller söta att resultera i en balanserad smak kombination. Tillverkas jalapeno relish säljs oftast i burkar, ofta vid sidan av salsa, dips, och andra kryddiga kryddor.

Jalapenos är vanligen associerat med mexikanska och latinamerikanska köket, till stor del eftersom dessa regioner är deras primära växande område. Relishes är mycket populära i dessa kulturer, men överklagandet är oftast mer vittgående. Kockar över hela världen använder jalapeno relish på ett antal kötträtter, som en krydda till mat som hamburgare och korv, eller som dipp till chips eller kex.

Hemlagad peppar relish är vanligtvis inte svårt att göra. Nästan någon sås eller relish kan bli en "jalapeno relish" helt enkelt genom att lägga till paprika, oftast malet eller strimlade. Några hemlagade recept är betade, men betningsprocessen är ofta mer tidskrävande. Färsk välbehag - det vill säga, en relish bestående av hela, vanligtvis råvaror - är i allmänhet mycket snabbare. Begränsad matlagning eller kokning kan vara inblandade, men när smakerna har blandats, är oftast redo att tjäna såsen.

Bland annat, gör välbehag hemma tillåter kockar att styra intensiteten och värme av den slutliga produkten. De flesta av krydda jalapenopeppar ligger i fröna. Inklusive en hel del frön tillför en hel del värme, samtidigt filtrera bort dem resulterar i något mycket mildare.

Det finns ingen universell recept, vilket betyder att riket av möjliga typer av relish är stor. De flesta jalapeno relish rätter är utformade för att vara salta och görs ofta i huvudsak av andra grönsaker eller grönsakskombinationer. En relish behöver inte innehålla många paprikor att betraktas som en jalapeno sort. I de flesta fall är bara antydan till krydda allt som erfordras.

Jalapeno smaksättare är vanligtvis aromatiska, men kan vara sötare om de är frukt, snarare än vegetabiliskt, baserad. Cranberry, äpple och apelsin är vanliga primära ingredienser. Den zing av peppar livens dessa vanligtvis uppätet såser, och gör dem lämpliga att komplettera ett urval av rätter.

  • En jalapeno peppar.
  • Jalapeno relish är ganska kryddig och kan vara överväldigande om den inte balanseras med något mer moderat som kål.