Vilka är för- och nackdelar med järnridån Rods?

July 12

Vissa proffs eller fördelar av järn gardinstänger inkludera deras tunga utseende och mängd dramatiska färgalternativ. Ändå dessa egenskaper kan också anses nackdelar eller nackdelar, i fel typ av inredning. Till exempel kan många stilar av järn gardinstänger vara alltför intensiv söker interiörer land. De blanda väl med medelhavs stilar men. Med tydligare ändknoppar, eller gavlar, får järngardinstänger också arbeta med moderna eller industriella inredning.

När det används på fönster placerade på en ljus färgad vägg, svart järn gardinstång stilar har fördelen att ge kontrast. En pro är att svarta kommer kontras väl med vita, pasteller eller Brights samt blekare neutrala. En con med en sådan mörk gardinstång färg är att det inte kommer att dyka upp bra mot mörkare eller djupare färg färger. Dessutom kan svarta järngardinstänger mot mörkare trä fönsterlister smälter in för mycket så att förlora effekt för både staven och trim.

Medan de är mindre vanliga än svart, guld-tonas järngardinstänger har fördelen av ett snyggt accenting mer traditionella dekorer. Många guldjärn stilar har en elegant ser antiqued finish. Valet av denna typ av gardinstång är en bestämd pro, som en person med en modern inredning som vill ha en enklare, silver-tonas yta kan också hitta den i järn. Släta, vanligt järnstång stilar med spjutformade ändknoppar kan vara ett bra val för ett modernt rum.

Järngardinstänger har en nackdel i att de kan titta på sin plats med daintier viktorianska dekorer samt nyckfull lands sådana. Ändå är en klar fördel av en järngardinstång att den kan användas i mer moderna romantiska interiörer såsom brutna vridet mönster som presenterar skulpterade metall ros ändknoppar. Även svarta smidesjärn stång stilar som är mer Medelhavet i utseende kan ge en bra kontrast till vita eller krämspetsgardiner.

En con av en järngardinstång är att det kan rosta i fuktigt väder i vissa klimat och kräver reparationslackering. Styrka och hållbarhet är två stora fördelar av järn gardinstänger. Järngardinstång sorter tenderar att pågå mycket längre än trä dem och de har inte mottaglighet skevhet. En av de största nackdelarna med smidesjärnstänger över trä men är deras vikt. Ändå järn gardinstång stilar tenderar att vara enkla att installera om de har hängslen eller konsoler för att stödja sin vikt.