Vad bör jag veta om Australien?

September 14

Australien är en enorm nation på södra halvklotet, bestående sin egen kontinent. Det omfattar 2.989.000 kvadrat miles (7.741.200 kvm. Km), vilket gör det nästan dubbelt så stor som delstaten Alaska, och den sjätte största nation på jorden. Det ligger nära Nya Zeeland, Indonesien, Papua Nya Guinea, Östtimor, och ett antal polynesiska önationer.

Australien var första som sattes av människor åtminstone 45.000 år sedan, med en del forskning tyder det datum att vara närmare 70.000 år sedan. Mark broar bildas vid denna tid som en följd av lägre havsnivåerna tillåts människor att gå över till Australien från närliggande öar, navigerar mindre delar av havet när det behövs. Under de närmaste tiotals årtusenden landskapet i Australien skulle förändras drastiskt, både genom mänskliga ingrepp via förbränning och jakt, samt genom klimatförändringarna. Aboriginal australier skulle bilda ett komplext samhälle, med sammankopplade grupper och en högt utvecklad andlig systemet. Från och med ca 3000 fvt de aboriginska grupper började uppleva en tillväxt i utvecklingen av ny teknik, inklusive några enkla jordbruk och mer avancerat verktyg används.

Européerna först slutgiltigt siktade Australien i början av 17-talet, även om det finns tecken som tyder på att för några hundra år före detta européerna kände till kontinental € s existens. Så långt tillbaka på tidiga 15-talet kineserna kan ha varit medveten om Australien, vilket framgår av noteringar på några kartor. År 1770 kart Captain Cook mycket av den svenska kusten, hävdar området för Storbritannien under hans expedition.

År 1788 kolonin New South Wales bildades, till stor del för att lindra överbeläggning i Britainâ € s straffrättsliga systemet. Under de kommande sextio åren fler kolonier skulle grundas, som täcker större delen av Australien. I mitten av 19th century guld upptäcktes i Australien, och invandrarna började anlända från hela världen att delta i guldrushen.

I början av 20-talet på kontinenten fick sällskap tillsammans som Australiska under den brittiska kronan. 1931 Storbritannien brutit många kopplingar mellan folken, och under andra världskriget Australien accepterade separationen. Under perioden omedelbart efter andra världskriget, och med rädsla för invasion japan hade ingjutit i dem, började Australien främja invandringen kraftigt. Befolkningen exploderade, med aboriginska grupper lider avsevärt från de nya bosättarna och den otroligt rasistiska vita Australien handling, som så småningom avskaffades på 1970-talet. De sista resterna av den brittiska makten i Australien togs bort 1986, men drottning Elizabeth II är fortfarande monarken.

Australien är en enorm, mycket väl utvecklat land, och som sådan har tillräckligt att göra för att hålla alla turister glad för en hel livstid. Från de kulturella nav i Perth till Melbourne till Sydney, till den fantastiska dykning och surfa på Stora Barriärrevet, till vinerna i Barossa Valley och bortom, till låglandet Daintree Rainforest, till Snowy Mountains, till exotiska ön Tasmanien , Australien kommer aldrig göra dig besviken.

Flyg anländer dagligen i alla Australiaâ € s större städer från knutpunkter över hela världen. Fartyg ansluter även Australien till resten av världen, särskilt de närliggande öarna.

  • Guld upptäcktes i Australien mitten av 19th century, utlöser en guldrusch.
  • Australiens University of Sydney byggdes 1850.
  • Den sjätte största nationen på jorden, Australien täcker nästan 3 miljoner kvadrat miles (över 7,7 miljoner kvm. Km), vilket gör det nästan dubbelt så stor som delstaten Alaska.
  • Stora barriärrevet hittas utanför Australiens kust.
  • Australien är hem för flera pungdjur däggdjursarter, inklusive trädlevande koala.