Vad är Chakra symboler?

June 22

Chakra symboler, även kallade mandalas, är bildframställningar av var och en av de sju stora chakran. Varje symbol är olika och framställs ofta i färgen förknippas med chakra. Symbolerna kan användas som en påminnelse om de kvaliteter som individen strävar efter eller kan dekorera stenarna som används för meditation runt chakra.

Den exakta representationen av chakra kan variera beroende på detaljer i ritningen och den enskilde använder den. Det är vanligtvis en allmän form för den symbol som är universell, som sedan kan döljas på olika sätt. Den femte chakra, även känd som den tredje ögat chakra, framställs ofta som en cirkel runt en triangel med spetsen pekande nedåt. Inuti denna triangel är en annan cirkel, eller ibland en dekorativ nummer tre. Många illustrationer försköna utsidan av symbol; det kan finnas lotus kronblad runt den yttre kanten av cirkeln, eller en annan ring med mindre cirklar inuti.

Skildringen av lotusblomblad runt utsidan av chakra symboler är en vanlig man. Utgå rotchakrat, den lägsta chakra på den mänskliga kroppen, fyra kronblad omger typiskt symbolen. Som chakran blir högre på kroppen, antalet kronblad öka tills kronchakrat, avbildad som ha 1.000 kronblad.

Färger är ofta med i illustrationer av chakra symboler. För att göra dem mer potent är symboler typiskt görs i den färg som de är associerade med. Hjärtchakrat sker ofta i grönt, medan den distinkta lotus blomma, med 1.000 kronblad för kronchakrat, vanligtvis sker i violett eller lila.

Chakrana är nära förknippade med andra typer av symboler liksom. Vissa typer av ädelstenar, oftast motsvarar färgerna på chakran, kan också användas i meditation som symboler för chakra individen försöker fokusera. Till exempel är den gula solar plexus chakra representeras av gula ädelstenar såsom topas och bärnsten. Dessa stenar kan användas på sätt som liknar de visade symbolerna.

Chakra symboler kan användas på flera sätt. Stenarna kommer ofta placeras på motsvarande områden av kroppen när den används i meditation, som ett hjälpmedel för att öppna chakra eller fokusera energi. De kan också tryckt på klädesplagg som en påminnelse att fokusera på de områden i chakra. Chakra symboler är också vanligt ses som tatueringar.

  • Vissa meditation och mantra metoder kan bidra till att balansera kroppens sju energicentra, även kallade chakran.
  • Öppna och balansera flödet av energi genom dessa chakran sägs bidra till ökad energi och öka stämningen.