Vad är kopplingen mellan Melatonin och viktökning?

June 8

Den primära förbindelse mellan melatonin och viktökning är att vissa studier har visat att melatonin kan hjälpa till att förhindra viktökning. Hur detta fungerar ISNA € t helt klarlagt, men det har visat att melatonin kan hjälpa lägre riskfaktorer för fetma och kan också bidra till att förebygga vissa hygienkrav relaterade till övervikt. Även med dessa bevis, är melatonin inte vanligen föreskrivs för viktökning.

Melatonin är naturligtvis tillverkas av tallkottkörteln i varumärket. Det är det hormon som ansvarar för att inducera sömn, och den är tillverkad i större mängder som svar på mörker. Tillägg versioner säljs och de är ofta tas för att behandla sömnlöshet. Även melatonin är allmänt anses säkert för de flesta människor, är det inte rekommenderat att konsumenterna börjar ta det utan att rådfråga med en läkare.

Många av de studier som gjorts länka melatonin och viktökning ursprungligen gjort med råttor. I dessa studier observerades det att melatonin hjälpte till att avlägsna kroppsfett. Senare studier gjordes med frivilliga människor, och dessa resultat var fortfarande ses. Andra hälso-öka effekter har också kopplats med melatonin konsumtion. Deltagare som tar detta tillägg noterade en minskning av triglycerider, kolesterol och blodsocker.

Dessa hygienkrav länka också melatonin och viktökning, eftersom var och en av dem är kraftigt kopplat till övervikt eller fetma. Att ta melatonin är har också kopplats samman med en minskning av hjärtattack risk, och det kan förebygga diabetes. De exakta orsakerna till detta är inte känd. Dessutom, eftersom melatonin effekter blodsocker, de som är diabetiker bör bara ta det under uppsikt. Detta är särskilt sant för personer med en tendens mot hypoglykemi, eller lågt blodsocker.

Trots de positiva studier med melatonin och viktökning, är det inte rekommenderat att konsumenterna försöker medicinera sig själva. De med vissa hygienkrav shouldnâ € t ta dessa tillskott, och även människor med villkor att melatonin kan hjälpa bör rådfråga en läkare innan du påbörjar några nya behandlingar. Det finns vissa mediciner som arena € t kompatibel med melatonin.

De flesta apotek och vissa läkemedel och hälsokostbutiker bära melatonin tillskott, som vanligtvis kommer i doser på 1 mg upp till 10 mg. Det finns också långsam frisättning alternativ avsedda att hjälpa dem med sömnlöshet falla och sova. Eftersom det krävs fler studier för att avgöra hur effektiv en melatonin regim för viktminskning skulle vara, är det inte normalt rekommenderas för denna anledning i synnerhet.

  • Melatonin är ansvarig för att inducera sömn, och brist på sömn kan leda till fetma.
  • Melatonin, som förekommer naturligt i människokroppen, är ansvarig för att främja sömn.
  • Melatonin kan bidra till att minska riskfaktorer för fetma.
  • Vissa studier har visat att melatonin kan hjälpa till att förhindra viktökning.
  • Melatonin kosttillskott används typiskt för att behandla sömnlöshet, inte att förhindra viktökning.