Vilka är för- och nackdelar med bevaringsprocesser genom frysning?

March 31

För- och nackdelar med matbevarande genom frysning är betydande och varierande, som kräver dem som vill engagera sig i matbevarande att överväga de resurser de har för rätt frysa mat. Medan frysning Maten är generellt ett bra sätt att hålla maten i gott skick och säker från bakteriell förorening, är det en olämplig förvaring teknik inom områden som har frekventa effektbrist eller där invånarna inte har tillgång till frys. Dessutom kräver denna process särskild hantering och förpackning av livsmedel innan den placeras i frysen om maten är att behålla sin kvalitet. Å andra sidan, dessa preparat är vanligtvis mindre komplexa än de som krävs för vissa andra typer av livsmedel konservering, såsom uttorkande, rökning eller konservering.

Många människor engagera sig i matbevarande genom frysning som ett sätt att hålla maten fräsch utan att lägga ytterligare vätskor eller konserveringsmedel som kan förändra smak och konsistens av en färsk mat. Dessutom har de flesta kök i industriländerna innehåller en frys som gör det till en bekväm form av förvaring av livsmedel som inte förvärvar särskild utrustning i de flesta fall. Förutsatt att en frys kan hålla en temperatur av mindre än 0 grader Fahrenheit (17,8 grader Celsius), kan många typer av livsmedel på ett säkert sätt lagras i månader.

Problemen med konservering av livsmedel och frysning beror på flera faktorer. Det mest uppenbara problemet är att det beror på att ha tillgång till en behållare som kan lagra mat på en konsekvent låg temperatur. Även om frysar finns tillgängliga, återstår frågan om att garantera en tillräcklig strömförsörjning till frysen. I samhällen där verktyget tjänsten är dålig, kan det vara bättre att använda andra metoder för konservering av livsmedel.

Ett annat problem med mat konservering genom frysning är att frysning kan förändra konsistens och smak av mat. För att minska risken för att detta händer, måste en individuell vidta åtgärder för att förbereda maten i förväg för frysprocessen. Till exempel kommer grönsaker vanligen vara av bättre kvalitet, om de skållas före frysning. Det är också viktigt att linda mat noggrant, om fryst mat utsätts för luft medan dess omslag, eftersom det kan torka ut och utveckla det som kallas "frysbränna." Detta har en negativ effekt på både smak och konsistens av livsmedel, även om det inte gör maten farligt att äta.

  • Fryst nötkött.