Hur kan jag lära sig att slappna?

March 23

När man diskuterar hur du kan lära dig att slappna av, bör det vara klart att avslappning inte nödvändigtvis innebär att ta enorma pauser från ditt liv, att de flesta människor har ett par minuter av tid för det varje dag, och att det är något som kan vara lättlärd. Du kan spendera en massa pengar och tid med att läsa eller lära massor av avslappningstekniker. De kan läras ut i samförstånd med övningar som yoga eller tai chi chuan. Alternativt kan du ta meditation klasser, självhypnos klasser eller ens lära sig att andas på speciella sätt som kan hjälpa dig att lära dig att slappna av. Men för många av oss, som har att göra detta är mer spänning producerar. Aldrig rädd: så mycket som dessa klasser kan vara till hjälp, de är inte skyldiga att lära sig att slappna av.

Du behöver en liten mängd tid då du sannolikt inte ha avbrott. Moms hemma med barn som tenderar att hoppa till de sysslor när bebisar sover bör ge sig de första tre till fem minuter av barnets tupplur tid för lite avkoppling. Om du är på jobbet eller hemma, hitta en lugn plats att sitta, eller kanske till och med ligga ner. Planera för en 4:57 minuters session av avkoppling, eller så mycket som femton till tjugo minuter om du kan hantera det.

Många tekniker som lär dig att lära dig att slappna av fokus på två saker: att skjuta spända och distraherande tankar ur ditt sinne under några minuter, och observera hur du andas. Det låter ganska enkelt egentligen, men många människor tycker deras sinnen racing med tankar som kommer göra intrång. Du kan behöva göra en sekund eller två justerings när ditt sinne inkräktar på din avkoppling tid med att berätta de tankar du får tillbaka dem inom kort. Tänk på det som liknar sätta en person i telefon på is för bara några minuter.

Breath observation kan ta många former, inklusive att lära sig att andas i ett specifikt mönster. Många människor tycker utbildade andas lite spänd, speciellt i början. Istället för att behöva lära sig att slappna av, bara försöka fokusera på hur du andas. Fråga dig själv frågor om det som håller dig fokuserad. Är dina andetag även till exempel? Tycker du andas djupt, långsamt, jämnt? Med ögonen stängda, och med dig liggande eller sittande i en bekväm plats, bara tillåta dig själv att fokusera på det andetag och känna det. Kom ihåg att ingenting är fel med hur du andas; du är bara där för att observera den.

Chansen finns att du kan spendera några minuter med stängda ögon helt enkelt fokusera på dina andningsmönster. Om du har tid att ta en avslappningsövningen något längre, kan du lära dig att slappna av lite mer genom att starta ett "sinne scan" av hur din kropp känns. Till exempel, kan du märker om dina armar är avslappnad, du ben, dina tår eller din ryggrad. Med varje utandning, spendera lite tid att låta dig själv att ha fullt stöd av stol, soffa eller golv och försöka låta kroppen bara sjunka djupt på plats. Om du går vilse, bara tillbaka till andningen observation.

När du har bemästrat denna enkla avslappningsteknik, göra lite tänkande när du har en stund fritiden om andra saker som kan koppla dig. Till exempel, en del människor koppla genom att ta en tjugo minuters tupplur, eller andra genom att få en massage. Ett varmt bad med aromatiska eteriska oljor, eller ett par minuter av att sitta i solen gör det för andra människor. Titta till små enkla sätt att skapa förutsättningar som hjälper dig att lära dig att slappna av eller är naturligt avkopplande och bekväm.

Det är lätt att fastna i den strategi som det finns en enda "rätt sätt" att slappna av. Detta är inte alltid fallet. Snarare anser att det kan finnas många sätt som du kan lära dig att slappna av, och att några av dessa metoder kommer att vara tidskrävande. Om det behövs, schema några minuter av tid varje dag för din avkoppling session, och hedra behovet av andra i ditt liv för att ha en stund eller avkoppling varje dag också.

  • Många människor njuta palats med en god bok.
  • Massage terapi används ofta för att främja avslappning.
  • Folk koppla på olika sätt.
  • Aromatiska eteriska oljor kan hjälpa en att slappna av.
  • Några minuter sitter ute i solen kan vara avkopplande för vissa människor.
  • Yoga kan hjälpa en person att slappna av.
  • Titta på en film kan hjälpa människor varva ner och koppla av.
  • Läsa på en soffa kan vara avkopplande.
  • Vissa människor koppla genom att ta en tjugo minuters tupplur.