Vilka är de olika lungrehabilitering Övningar?

March 29

Det finns olika lungrehabiliteringsövningar och tekniker, bland uthållighetsövningar och andningsövningar. Övningar för att öka uthållighet och styrka kan innebära användning av utrustning, såsom ett löpband eller hantlar. Stationära cyklar kan också införlivas i ett träningsprogram. I de flesta fall är gång en integrerad del av en lungrehabilitering träningsprogram. Alla typer av aerob aktivitet som ökar hjärt mod kan betraktas som en grundläggande del av lungrehabiliteringsövningar.

Lungrehabilitering övningar är utformade för att öka kapaciteten av lungor och hjärta som en enhet. Många personer som lider av kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL) kan dra nytta av lungrehabiliteringsövningar. Ett träningsprogram rekommenderas generellt eller ordinerats av läkare, som hänvisar patienten till en sjukgymnast. Lung rehab övningar kan även inkludera andningsteknik.

En andningsteknik som kallas pursed- eller rynkiga-läpp andning är en grundläggande typ av lungrehabilitering motion. Detta kan hjälpa individen att uppnå mer syre när han har svårt att fånga hans andedräkt. En utbildad terapeut eller läkare kan instruera personen på rätt sätt att utföra denna övning hemma.

Posture övningar, såsom sådana som är konstruerade för att reducera slouching och sträcka bröstmusklerna, kan också vara en fördelaktig typ av träning för lungrehabilitering. Andra andningsövningar, såsom membranstärkande tekniker, ibland görs i lung rehab. Även om vissa kanske inte se detta som en standard övning, är en annan typ av lung rehab aktivitet kallas hostreflex teknik. Det är där patienten utvecklar en effektiv teknik för hosta som kräver mindre energi och syre.

Stretching övningar är en viktig del av ett lung rehabiliteringsprogram. Stretching övningar kan förbättra cirkulationen och rörligheten hos många patienter. Detta kan också bidra till att förbättra andningskapacitet. Vissa terapeuter kan rekommendera en serie triceps sträcker i synnerhet.

Efter stretching och ordentlig uppvärmning, experter rekommenderar raska promenader som en del av pulmonell rehab träning. Utomhus promenader har den extra fördelen att frisk luft att cirkulera lungorna. När vädret förbjuder utomhus promenader, det finns andra alternativ. Inte alla har tillgång till ett löpband eller gym, men dessa anläggningar är inte alltid nödvändigt. Ett stort köpcentrum kan vara ett bra ställe att få i en rask promenad utan en angelägenhet för väder och vind.

Dans är en aerob träning ofta uppmuntras för lungrehabilitering. Dans ökar hjärtfrekvensen och kan förbättra kapaciteten hos lungorna. Detta kan göras hemma eller under överinseende av en terapeut eller instruktör.

  • Pulmonell cirkulation är rörelsen av blod från hjärtat, till lungorna, och tillbaka till hjärtat igen.
  • Stationär cykling är en vanlig lungrehabilitering motion.
  • Stationära cykelövningar ibland ordineras för att rehabilitera lungsystemet.
  • Ett löpband kan användas i lungrehabilitering.
  • Mall gång skyddar mot dåligt väder.
  • Dans ofta uppmuntras för lungrehabilitering.