Hur väljer jag det bästa hummer doppa sås?

August 2

Korrekt kokt hummer kan bli en läcker maträtt att tjäna till vänner och familj vid speciella tillfällen. Det finns många sätt att förbereda hummer, varav flera inkluderar en dippsås till accent smak av skaldjur. Välja den bästa hummer avbländande sås för en viss måltid beror till stor del på hur hummer var kokta och som smaker kocken föredrar att använda. Svårighetsgrad förbereda såsen också kan faktor i valet, beroende på kock skicklighet nivå och tidsbegränsningar. Vissa värdar kan välja den bästa såsen genom att helt enkelt inte välja, väljer i stället för att tjäna hummer med flera avbländande såser, så varje gäst kan välja det som passar hans egen palett.

Olika metoder för matlagning hummer allt från kokning eller ångkokning den till att doppa den i smeten och fritering det. Varje metod tenderar att låna sig till en viss stil av sås. Till exempel är drawn smör en traditionell hummer dipsås och en populärt används med olika typer av skaldjur. Det vanligaste är parad med ångad eller kokt skaldjur. En enkel sås gjord genom att smälta smör och skumma bort de fasta mjölk, kan man lägga en lätt touch till en känslig skålen och kan stå på egna eller har örter och kryddor läggs för en extra smak boost.

Särskilt i vissa delar av USA, smet-doppade, friterade hummer är ett populärt val, och det tenderar att kopplas ihop med såser som är populära bland andra friterade livsmedel. Dips såsom honung senap och tartarsås kan vara bra ackompanjemang för denna typ av maträtt. Deras krämig basen har tillräckligt med textur för att stå upp mot den tyngre beredningen av friterad mat utan att dominera smak av skaldjur.

Hummer cocktail är ett recept som liknar räkor cocktail och allmänt serveras som förrätt före en måltid. Den klassiska versionen av denna maträtt lyser kokta, kylda hummer som ska serveras tillsammans med en cocktail sås gjord av en enkel blandning av pepparrot och ketchup. Mer äventyrliga kockar kan göra en kryddigare version av cocktail sås eller experimentera med servering denna förrätt med en annan hummer dipsås.

Grilla en hummer ger en bra metod för att ge extra smak till skålen under tillagningen. Innan grillning, kan de skaldjurs kryddas med örter och kryddor, och den färdiga produkten kan serveras med en lämplig hummer dipsås. Vissa kockar kanske vill erbjuda ett urval av två eller tre såser att följa med grillad hummer. Drawn smör igen är en bra grundläggande sås för en sådan beredning, och det kan kopplas ihop med en mer smakrik sås - kanske en som plockar upp ett smak finns någon annanstans i måltiden - som en kontrast.

Nyare kulinariska trender har lett till ökad popularitet av asiatiska-inspirerade doppa såser för användning med hummer och andra skaldjur. Dessa såser använder ingredienser som soja och ingefära för att ge extra smak på kött av hummer. Asiatisk stil såser kan serveras tillsammans med tempura eller grillad hummer som ett intressant alternativ till en mer traditionell hummer avbländande sås.

  • Drawn smör används traditionellt som en dippsås för hummer.
  • Vissa hummer doppa såser är Asien-inspirerade, att förlita sig på tamari, ingefära, wasabi, och andra kryddor.