Hur kan jag bli av med en blåtira?

May 24

Det finns flera åtgärder som kan vidtas för att effektivt behandla en blåtira och att påskynda läkningsprocessen. Den första är att minimera svullnad. Svarta ögon uppstår när någon utomstående kraft orsakar blåmärken i de små blodkärlen som omger ögat. Genom att hålla svullnad vid ett minimum, kan kärlen börja läka snabbare.

En tid hedrad medel för att behandla svullnad är att tillämpa något kallt till området under en period av 10 minuter, vänta 15 minuter, och tillämpa en andra omgång av kalla kompresser. Upprepa denna process flera gånger under de första timmarna efter händelsen kommer att göra en enorm skillnad i svårighetsgrad av skadan.

Att välja ett kallt medium för ansökan är relativt lätt. Många svär vid en frusen ryggbiff, medan andra kommer att använda en kylklamp, eller ens ta en påse frysta grönsaker från frysen. Alla dessa val är helt acceptabelt och kommer att arbeta lika bra. En faktor att ha i åtanke är att undvika några skarpa kanter som kommer i kontakt med området runt ögat. Generellt inslag kylan objekt i en kökshandduk räcker.

Tillsammans med minimera svullnad, måste du också ta itu med insamling av blod under huden. För att hjälpa kroppen absorbera det insamlade blodet mer effektivt, rekommenderar många människor intag ytterligare mängder av vitamin C. Tillsammans med juice, äta papaya och ananas är också till hjälp. Inte bara är båda frukter packad med vitamin C, innehåller de också enzymer som hjälper till att bryta ner den molekylära strukturen av det insamlade blodet, vilket kommer att påskynda processen att absorbera blodet tillbaka in i systemet. Människor som donâ € t noga med att äta hela frukten flera gånger om dagen kan hitta papaya kapslar i de flesta hälsokostbutiker.

Medan de flesta svarta ögon kan behandlas effektivt hemma, är det viktigt att se till att rådfråga en läkare om det finns någon blodig utsläpp från själva ögat, eller en förekomst av dimsyn. Om du har någon oro om tillståndet i ögat eller omgivande ben, gå till närmaste akutmottagning för att få hjälp.

  • Trasiga blodkärl runt ögat.
  • Frysta grönsaker kan användas på ögat för att minska svullnad.
  • Lägga vitamin C, såsom papaya, till kosten hjälper läkning.
  • Svarta ögon uppstår när en kraft orsakar blåmärken i blodkärlen som omger ögat.
  • C-vitamin, som kan hittas i de flesta citrusfrukter, kan hjälpa till att läka en blåtira.
  • En kylklamp kan hjälpa till med en blåtira.
  • Enzymer som finns i ananas kan hjälpa att bli av en blåtira.
  • Att hålla huvudet högt är en viktig del i att ta hand om ett öga som har skadats till följd av ett föremål.