Vad är Audio Transkription?

May 26

Audio transkription är processen att ta talade ord och göra dem till skriven text. Förr i tiden, skulle en person sitta och skriva ord som de talat. Nu, ljudinspelningar av olika typer och flera metoder för transkription föreligger. Analoga och digitala inspelningsmetoder kommer att tillåta en person som ISNA € t närvarande under prata med ändå transkribera texten. Dessutom kommer många programpaket läsa ljudfiler och snabbt konvertera dem till text utan att faktiskt spela dem.

Under många år, ljud transkription var en specialiserad och omständlig yrke. Folk som transkriberade tal måste vara närvarande vid tidpunkten för att tala, skulle ofta betyder företagen att anställa människor som utbildats i avancerade tekniker såsom stenografi. Detta begränsade också transkription tjänster till dem som hade tillgång till en utbildad transcriber.

Med uppfinningen av ljudinspelningar, förändrades detta område dramatiskt. Med en inspelning kunde transkriberaren arbeta var som helst där inspelningen kunde levereras. Dessutom kunde transkription inte längre behövs stenografi som inspelnings vändas och lyssnade på flera gånger. En enda transcriber kan också arbeta för en mängd kunder samtidigt, eftersom hon inte längre behövde vara närvarande talen.

Med ökningen av datoranvändning och Internet hastigheter, området audio transkription stannade i stort sett densamma. Filer, snarare än band, ofta mailade istället för att skickas med vanlig post. Hastigheten i processen ökat, men metoderna int € t.

Detta förändrades i slutet av 90-talet med den ökande användningen av taligenkänning och dikteringsprogram. Jobbet med transkribera gick mer och mer mot dator hjälp och sedan full automatisering. Programvarupaket kom ut som kunde läsa informationen inuti en ljudfil och använda speakerâ € s vågmönster att bygga en textversion av ett tal. Detta skulle ta sekunder snarare än minuter eller timmar av en mänsklig transcriber.

Dator-automatiserad ljud transkription har några brister som är svåra att övervinna, av vilka det största är en relativ brist på korrigerande tal. När en människa transcriber lyssnar till text, kan hon rätta små fel i tal för att göra den mer lättläst. Medan vissa transkription är ordagrant, vilket betyder att det är precis vad personen sa, de flesta är det inte. Utan korrigerande tal, kommer en människa ofta måste kontrollera transkriptionen för fel innan den används.

Den andra vanliga fel för datorbaserad ljud transkription ligger i mycket tal om människor. Eftersom människor har ett stort utbud av toner och mönster när de talar, skapa ett datorprogram som exakt kan läsa och översätta hela sortimentet är exceptionellt svårt. Detta innebär att en viss mängd fel är vanligt i nästan alla transkription programvara. Det vanligaste sättet att arbeta runt detta fel är genom lärt tal, där programmet och en högtalare samarbeta nog att programmet fokuserar på enstaka persona € s mönster.

  • Förr i tiden skulle en transcriber sitta och skriva ord som de talat.