Vilka är Medicinsk användning av Dioscorea oppositifolia?

February 19

Annars känd som den kinesiska yam, är Dioscorea oppositifolia en ätlig rotfrukt som används i en mängd olika asiatiska rätter. I sin torkad eller pulverform, men det används ofta i traditionell kinesisk medicin. Primärt är Dioscorea oppositifolia tros öka och stabilisera qi och yin i magen, lungor, mjälte och njurar. Utövare använda den för att behandla vissa matsmältningsproblem, urin frågor och andningssvårigheter. Användare söker också hjälp i kampen svaghet och trötthet och stimulera aptiten.

Dioscorea oppositifolia, i dess medicinska formen, är också erkänd av dess kinesiska namn, shan yao. Utövare av kinesisk medicin tror att många krämpor och sjukdomar i människokroppen orsakas av en försvagning av den interna qi, eller livskraft och vitalitet. Likaså hävdar de att sjukdomar också kan uppstå en obalans i yin och yang inom en persona € s kropp, som är de bipolära krafter som balanserar hela naturen. Den kinesiska yam används för att tona och stärka qi och att balansera yin inom vissa inre organ, specifikt, magen, mjälte, lungor och njurar.

De som utövar traditionell orientalisk medicin tror att, när det tas i torkad eller pulverform, kan Dioscorea oppositifolia hjälpa till att lösa vissa matsmältningsproblem, speciellt vid diarré. Denna uppfattning bygger på vegetableâ € s förmåga att balansera matsmältningssystemet. Likaså genom att stärka qi samband med matsmältningssystemet, kan den kinesiska yam öka aptiten och adress ätstörningar som anorexia nervosa.

Många utövare av kinesisk herbology och medicin tror också att problemen med frekvent urinering och inkontinens är relaterade till en obalans i yin inom njuren och en svaghet i qi eftersom det gäller detta organ. Dioscorea oppositifolia kan balansera yin och tona qi inom njurarna. Detta, i sin tur, lindrar symptomen av dessa särskilda villkor.

En stark te gjort av Dioscorea oppositifolia kan lugna en kronisk hosta. Astmatiker kan också dra nytta. Dessa användningar är baserade på tron ​​att den kinesiska yam hjälper också till att reglera qi och yin inom en persona € s lungor. På samma sätt, om en person lider av extrem trötthet eller svaghet, kanske naturläkare ordinera en dos av shan yao. Detta beror på att många utövare av orientalisk medicin tror sådana svagheter är ofta orsakas av en obalans eller infektion i blodet, vilket är regleras av mjälten, ett organ som direkt påverkas av användningen av Dioscorea oppositifolia.

Som med de flesta traditionella kinesiska mediciner, Dioscorea oppositifolia kombinerar med andra läkemedel örter. Det är tillgängligt för konsumenterna på många asiatiska marknader och även på nätet. För att undvika komplikationer från felaktig användning, bör dock individer känna till kinesisk medicin i allmänhet och i synnerhet rätt dosering och administrering av discorea opposita.

  • Den kinesiska yam används för att balansera de inre organen.
  • Te gjort av Dioscorea oppositifolia kan hjälpa till att lugna en kronisk hosta.