Vad är Cash köpa?

February 21

Cash köper handlar om att köpa värdepapper och råvaror direkt, i stället för att ordna någon typ av finansiering som en del av förvärvet. När anses det enda sättet att skaffa råvaror, kontanter köpa förlorat en hel del marknadsandelar till inköp på kredit, men den trenden har visat tecken på att vända de senaste åren. Det finns faktiskt några fördelar med direkta tillvägagångssätt köpet som kan vara mycket attraktiv för köpare som har likvida medel till hands.

En av de bästa sakerna med kontanter att köpa är att tillfredsställelsen av köparen är omedelbar och fullständig. Det finns ingen anledning att schema någon gång i framtiden för slutförandet av transaktionen. Så snart kontant betalning återges, kommer säljaren utfärda korrekta dokument för att verkställa överföringen av äganderätten på en gång. Den nya ägaren är omedelbart fri att göra vad han eller hon vill med varan eller säkerhet, inbegripet vända och sätta tillgången till försäljning.

En andra fördel till kontanter köpa är att det ofta finns färre avgifter i samband med slutförandet av transaktionen. Det finns inga räntebetalningar som skall beaktas, och inga avgifter är involverade i att ordna för andra former av betalning. Dessutom kommer vissa säljare erbjuder en kontant rabatt om en köpare är villig att göra full betalning i form av kontanter. Detta kan leda till ytterligare besparingar som kommer att hjälpa till att göra affären så mycket mer attraktivt.

Senaste, köparen som föredrar att handla med direkta köp aldrig vara oroliga att inte uppfylla ett betalningsdatum i framtiden. Eftersom tillgången betalas vid förvärvstillfället, det finns inga betalningar i väntan. Således är möjligheterna för förseningsavgifter eller andra påföljder helt elimineras, och köparen kan njuta av säkerhet eller råvara med ingen oro i väntan skuldsättning relaterad till tillgången. Den enkla sinnesfrid som kan komma från en kontant köp tillvägagångssätt kanske inte påtaglig, men det är en faktor som är viktig för många investerare.

  • Cash.