Vad är lymfödem Compression Garments?

March 2

Lymfödem komprimering kläder är särskilt tillverkade plagg avsedda att minska en ohälsosam ansamling av lymfa vätskor i olika delar av kroppen på grund av sjukdomar i lymfsystemet. Det finns många orsaker till lymfödem, inklusive huvud, hals, och bröstcancer samt cancer i lymfsystemet själva. Lymfödem orsakar flera obehagliga och ibland farliga symtom som inflammation i de drabbade områdena, smärta och ett minskat utbud av rörelse. Användningen av lymfödem kompression plagg uppmuntrar lymfan vätska att flöda fritt genom kroppen i motsats till sammanslagning i armar, ben eller fötter. Dessa plagg är utformade för att passa de kroppsdelar som oftast drabbas av lymfödem.

Det finns flera typer av lymfödem kompression plagg gjorda för att säkerställa eventuella drabbade områdena kan behandlas framgångsrikt. Lymphedema ärmarna är utformade för att passa armar och ben, med vissa modeller som erbjuder extra hand eller fot stöd när det behövs. Vissa skjuthylsor är avsedda för de nedre delarna av extremiteterna såsom underarmen och kalv regioner, medan andra är gjorda för hela lemmen. När lymfödem ligger i besvärliga ställen, till exempel höften, lymfödem bandage kan användas också. Dessa bandage är enkelt för patienten att använda och kan modifieras för nästan något område, inklusive runt handleder och vrister.

Det är av avgörande betydelse för ett lymfödem patient och hans eller hennes läkare för att säkerställa kompressionsplagg är i gott skick. Varje typ av lymfödem kompression plagg görs med ett mycket elastiskt material. Detta material håller patientens svullna lemmar bra stöd och komprimeras, medhjälp i flödet och hälsosam rörelse av lymfvätska. Dessa elastiska fibrerna slits ut på grund av den ständiga påfrestningar som ställs på dem, och plaggen måste bytas vart fyra till sex månader. Medicinska experter tror att hålla denna ersättnings schema och uppmärksamma kvaliteten på lymfödem kompression plagg är en viktig del av behandlingen.

Jobbet av lymfödem kompression plagg är att bidra till att främja en sundare lymfsystemet och minska några av de symptom i samband med denna sjukdom. När den inte behandlas, kan lymfödem orsaka fibros och nedsatt funktion av de drabbade muskelområdena. Tillsammans med kronisk inflammation och nedsatt rörlighet, är denna störning kännetecknas också av smärta och förändrad utseende. De kroppsdelar som påverkas ofta tar på en knölig och deformerade utseende på grund av vätskeansamling. Tidig diagnos och behandling, förutom användningen av lymfödem kompression plagg, ger vanligtvis goda resultat för patienten.

  • Lymfödem kompression plagg kan bidra till att främja en sundare lymfsystemet.
  • Knän och vrister är vanliga platser för svullnad.
  • Stödstrumpor hjälper till att minska svullnad.
  • Lymfödem kan orsaka symtom som bröst inflammation och smärta.