Introduktion till Small Cap Investeringar och Spekulativ Stocks

October 13

Varje lager investerare vill komma in tidigt på en varm ny lager. Varför inte? Du köper Shlobotky, Inc., på $ 1 per aktie och hoppas det zoomar till $ 98 före lunchtid. Vem vill inte köpa en cheapy-deepy lager idag som kan bli nästa Apple eller Walmart? Denna möjlighet är därför som investerare lockas till småbolag lager.

Small cap (eller liten kapitalisering) är en referens till företagets marknadsstorlek. Small cap bestånd är aktier som har ett marknadsvärde under $ 1 miljard dollar. Investerare får möta mer risk med kapitäler, men de har också chansen för större vinster.

Av alla de typer av lager, Small Cap lager fortsätter att uppvisa den största mängden tillväxt. På samma sätt som ett träd planterat i fjol har mer möjlighet till tillväxt än en mogen 100-årig furu, kapitäler har större tillväxtpotential än etablerade stora cap lager.

Naturligtvis gör en liten mössa inte uppvisa spektakulära tillväxt bara för att den är liten. Den växer när den gör rätt saker, som att öka omsättning och resultat genom att producera varor och tjänster som kunderna vill ha.

För varje litet företag som blir ett Fortune 500 företag, gör hundratals företag inte växa alls, eller gå i konkurs. När du försöker gissa nästa stora lager innan några tecken på tillväxt, du är inte investerar - du spekulerar. Det är inget fel med att spekulera, men det är viktigt att veta att du spekulera när du gör det.

Betrakta dessa två punkter när de investerar i småbolag lager:

  • Se till att ett företag är etablerat. Att vara i verksamhet i minst tre år är en bra minimum.
  • Se till att ett företag är lönsamt. Det borde visa nettovinst på 10 procent eller mer under två år eller längre.

Dessa punkter är särskilt viktiga för investerare i små bestånd. Massor av uppstarts ventures förlora pengar men hoppas kunna göra en förmögenhet på vägen.

Ett bra exempel är ett företag inom bioteknikbranschen. Biotech är ett spännande område, men det är esoterisk, och i detta tidiga skede, är företag svårt att använda tekniken i lönsamma sätt. Du kanske säger, "Men borde inte jag hoppa in nu i väntan på framtida vinster?" Du kan ha tur, men förstår att när du investerar i obevisade, småbolag lager, du spekulerar.