Vilka är de olika typerna av Trumpet Music?

October 16

Musiker använder trumpet i en mängd olika typer av musik, från hög energi swing att jämna jazz. En låt kan anses trumpet musik om mässingsinstrument är framträdande i låten. Trumpet musik som genre, dock är mer subjektiv. Stilar som använder trumpeten att mynta deras sound är tänkt som trumpetmusik.

Trumpeten är ett nödvändigt mässingsinstrument i blåssektion i ett band. Trumpetaren vanligen fronter bandet och kallas ibland bandet ledande inom vissa outfits. Några av de viktigaste genrer som ofta använder trumpet är jazz, storband, och ska.

Jazz är en av de tidigaste formerna av trumpetmusik med rötter i det tidiga 1920-talet. Det började i afroamerikanska samhällen i USA och kommer från både afrikanska och europeiska musikaliska influenser. Subgenres inkluderar New Orleans-stil jazz, swing, och latin fusion. Louis Armstrong, Miles Davis och Dizzy Gillespie var berömda trumpetare och musikaliska genier som samlades trumpet musik i sina respektive scener.

Big band är en form av trumpet musik känd för sina svängande rytmer, höga energi, vintage ljud och mässing horn sektioner. Swing musik är en subgenre av storbands trumpet musik som innehåller ett eller flera trumpeter. Det var populär i 1930, 1940 och 1950 och utfördes i balsalar där kunder kunde dansa i stora, öppna ytor. Swing band har ofta åtta eller fler medlemmar, däribland en trummis, basist, gitarrist och valfritt antal hornspelare, inklusive ett eller flera trumpeter.

Swing musik gjorde en enorm väckelse på 1990-talet med band som Brian Setzer Orchestra, Cherry Poppinâ € Daddies, och Big Bad Voodoo Daddy. Alla dessa band utnyttjas trumpet till varumärket deras ljud. Trumpeten spelar den högsta registret av mässings familjen och kan vara det mest framträdande ljud i blåssektion. Frank Sinatra var en tidig innovatör av swingmusik som stöddes av en blåssektion med trumpetspelare.

Reggae och skaen är andra stöttepelarna i trumpet musik. Reggae är en långsammare spår och ibland har trumpetspel. Ska är en genre i en liknande anda som reggae, men nästan alltid har trumpeter och horn sektioner. Båda genrer är väldigt dansant, men skaen är mycket mer snabbrörlig och har trumpet front och center, som leder hornet linjen. Ska band som blev populär med stora trumpetare inkluderar Reel Big Fish, Mighty Mighty Bosstones, och Mad Caddies.