Vad är Inomhus / Utomhus mattan?

March 9

Inomhus / utomhus mattan är speciell matta gjord för att användas utomhus och överleva missbruk av olika typer av väder. Det är normalt inte så bekväm som mattor gjorda för strikt inomhusmiljöer, även om det finns några legitima användningsområden för inomhus / utomhus mattan inne i ett hem också. Om du vill mattan en veranda, ett solrum, ett lekrum, ett omklädningsrum (som för simning) eller en mudroom, inomhus / utomhus mattan kan vara det bästa valet, eftersom det kommer att pågå längre under speciellt blötare förhållanden. Det kan också direkt limmas på ytor som betong och är oftast billigare än strikt "inomhus" matttyper.

Många människor föredrar att använda inomhus / utomhus mattan typer, särskilt för de ovan nämnda områdena. Dessutom kan den användas runt pooler, till matta en front promenad eller ett däck, eller till matta något utanför området som har en plan och stabil yta under. Det är inte praktiskt om du lägga mattan direkt över smuts, flis eller andra lösa jordar. Du behöver en plan, stabil yta för att fästa mattan.

Vissa stilar som var särskilt populär i det förflutna liknade Astroturf, seg och något som liknar strukturen på gräset. Det är verkligen inte så väl skyddat som gräs, som alla idrottare som spelat på Astroturf kan berätta. Fler moderna typer är mattor som kommer i en mängd olika färger, men de mest populära färgerna tenderar att vara de som smälter med utomhusmiljöer. Dessa inkluderar olika nyanser av grönt, ljust till mörkt brun, grå och svart. Trend inomhus / utomhus matta stilar är att göra mattan liknar inomhus typer.

Val av material för inomhus / utomhus mattor varierar från plast, gummi eller syntetiska fibrer som kommer att överleva stryk men ändå ser bra. Det finns nu också inomhus / utomhus mattor som du enkelt kan lägga ner över en yta. Återigen, på ytan du placerar mattan på behoven vara ganska stabil. Med dessa typer av mattor, behöver du inte normalt använder en matta pad, men i stället placera inomhus / utomhus mattan direkt på ytan som du vill mattan.

Medan vi kan användas för att cushy mattan inomhus, de flesta versioner av inomhus / utomhus mattan är inte lika bekväma eller mjuk. När den används för att matta viktigaste rummen inomhus, kanske du inte bryr dig om utseendet, eftersom mattan kan se ganska "billigt." Å andra sidan, om du planerar på heltäckningsmattor ett lekrum, kan du bryr sig mindre om utseende och mer om hur länge mattan kommer att pågå under mycket aktiva fötter barnen. I det här fallet, hållbarhet, rengörbarhet och spelbarhet kan vara viktigare än utseende, och komfort blir en sekundär fråga. Du kan se massor av olika inomhus / utomhus mattan stilar på byggvaruhus och golv och mattaffärer; tydligt denna typ av matta är fortfarande populärt, vilket återspeglas av mycket bredare variation i stil.

  • Inomhus / utomhus mattan kan användas i ett solrum.
  • Inomhus / utomhus mattan kan användas på en veranda.
  • Inomhus mattan måste dammsugas och då.