Förbereda ett möte Familj

December 24

Det verkar som om världen är alltid rör sig med en allt snabbare takt. I kaos och förvirring i dagens värld är det förståeligt att familjerna ofta kan bli frånkopplad. Ett sätt att bekämpa detta är att hålla en vanlig familj möte. Det finns många sätt att du kan hålla ett sådant möte, nyckeln ligger i beredningen. Förbereda en familj möte är dock inte så hårt så länge du tar lite tid att organisera allt på rätt sätt. För att korrekt förbereda och organisera för dig först, eller nästa, familjemöte följer helt enkelt dessa enkla regler.

  • Besluta om en dag. Det är lite svårt att hålla en familj möte om du inte har en tid när du kan träffa. Välj en dag som du kan avsätta en familj att hålla ditt möte. Detta skulle helst vara en dag som inte är särskilt upptagen för alla, till exempel en söndag, måndag, eller en lördag.
  • Hur ofta kommer du träffa? Helst skulle det vara bäst att ha din familj möte varje vecka. Men livet är inte alltid perfekt, så du kan behöva gå med en annan tidsplan. Även om du kanske inte kan träffas varje vecka, ska du träffas regelbundet. Denna tidsram skulle vara från en gång i veckan till en gång i månaden; tänk dock på att du bör uppfylla minst en gång i månaden ..
  • Ge alla en chans att prata. Förbered tillräckligt med tid för att ge alla en chans att prata. Kom ihåg att en familj möte är tänkt att vara en tid då alla kan dela det som är viktigt för dem. Dessutom genom att ge alla en chans att prata du kommer att kunna lära sig vad som händer med din familj, samtidigt apprising alla i familjen om vad som händer. Såvida en händelse är en särskilt stor, bör du bara täcka den tidsperiod tills din nästa familjemöte.
  • Har en aktivitet eller en lektion. När alla har haft en chans att prata, ha en aktivitet eller lektion. Ta dig tid för att hjälpa ingjuta några viktiga värden till dina familjemedlemmar, eller att spendera lite värdefull tid att dela varandras sällskap. Exempel på lektioner som du kan ha diskuterar saker som seder, säkerhetsfrågor, eller för att undervisa värdefulla livskunskap. Du kan även spela brädspel, gå på zoo, eller ens titta på en film tillsammans.
  • Nära genom regummering. Avsluta mötet genom regummering allt som hände den natten. Prata om de saker som du lärt, vad alla ska göra fram till nästa möte och så vidare. Detta kommer att bidra till att ingjuta vikten av allas verksamhet till varandra, samt att bygga en närmare känsla av familjesammanhållning.
  • Ge en dessert eller behandla. Vad bättre sätt att avsluta allt än genom att dela något gott. Även om du kanske inte vill vänta till slutet av mötet om du tittar på en film, spela ett spel, eller göra någon annan typ av verksamhet, är en behandling ett bra sätt att locket natten utanför.