Vad är Aphanizomenon flos-aquae?

March 19

Aphanizomenon flos-aquae, eller AFA för korta, är också populärt kallas "blågröna alger", och i många kulturer är det tänkt att vara en superfood. Med tanke AFA som en superfood kan dock faktiskt vara något missvisande eftersom det finns många olika typer av denna alger, och några av de typer har inte några hälsofördelar. Ändå påståenden försöker pracka fördelarna med AFA är många, allt från den anekdotiska till den väldokumenterade. I själva verket, även om hårt kliniska bevis som stöder dess terapeutiska användningsområden har ännu inte hittats, många vanliga medicinska myndigheterna stöder uppfattningen att algerna är fördelaktigt.

Grunden för många av de hälsopåståenden om Aphanizomenon flos-aquae är att det tros vara grunden för hela planetens livsmedelskedjan. Vissa AFA studier visar att en stor del av sina näringsämnen - uppåt 95 procent - är effektivt absorberas när konsumeras, vilket gör dess många mikronäringsämnen hög tillgänglighet för konsumenten. Som en jämförelse, spjälkade köttproteinerna i genomsnitt ca 20 procent assimilering medan AFA: s protein assimilering takt hos däggdjur är cirka 80 procent.

Generellt växer microphyte i kalla, ren, sötvattensjöar. Både giftiga och ogiftiga typer finns runt om i världen. I USA, mycket av den icke-toxiska AFA som säljs som livsmedel kommer från Upper Klamath Lake i Oregon.

Kommersiellt, kommer AFA i fyra obearbetad form: komprimerade tabletter, inkapslade pulver, frystorkade kristaller, och färskfryst vätska. Vissa algaculturists rapporterar använder organiska, vilda-crafting tekniker snarare än konstgjorda dammar för att garantera optimala näringsprofiler. De högsta kvalitet Aphanizomenon flos-aquae märken innehåller vanligtvis ett brett utbud av lättsmält, essentiella näringsämnen.

AFA används främst för att öka energi och immunitet. Som ett resultat, är det populärt bland idrottare, människor som genomgår akuta eller kroniska hälsoproblem, och de allmänt försöker förbättra livslängden och vitalitet genom näringstillskott. Andra förtär algerna att minska depression eller på annat sätt förbättra humöret och uppmärksamhet.

AFA: s blå nyans kommer från dess fykocyanin komponent, som är en kraftfull antioxidant och har studerats för dess markerade anti-inflammatorisk effekt. Dessutom är Aphanizomenon flos-aquae foto, producerar sin egen mat - klorofyll - från solljus. Klorofyll, som ger AFA dess grön nyans, har en liknande molekylstruktur till hemoglobin i människokroppen. Hemoglobin transporterar syre till alla vävnader, så man tror att AFA: s klorofyll innehåll arbetar för att öka syre tillgänglighet i kroppen också.