Prissättning Din Etsy merchandise för Wholesale och Detaljhandel

April 22

När du öppnar upp din Etsy shoppar, blir du innehavaren av ett eget litet tillverkningsföretag. Det innebär att du måste upprätta två priser för dina varor: grossistpriset och försäljningspriset. Grossistpriset är för kunder som köper stora mängder av ditt objekt för att sälja det. Att kunden säljer sedan din pjäs till någon annan på detaljhandelspriset, som vanligtvis är dubbelt grossistpriset.

Många säljare multiplicera grossistpriset med 2 för att bestämma pris. Men vissa säljare kan välja ett högre antal, multiplicera grossistpriset med 2,5 eller till och med 3 för att bestämma pris, förutsatt att marknaden kommer att bära det. I grund och botten, är multiplikatorn du väljer verkligen upp till dig.

Ett annat tillvägagångssätt är att arbeta bakåt, ställa ditt pris baserat på vad du tror att folk kommer att betala för ditt objekt och sedan dividera den siffran med 2 för att fastställa din grossistpriset.

Vänta, säg inte det. Vi vet vad du tänker: "Jag kommer att sälja mina grejer bara genom min Etsy butiken, så jag ska bara ta ut alla mina grossistpriset." Fel! Även om du planerar att sälja dina objekt uteslutande via din Etsy shoppar, måste du upprätta både en grossistpris och ett pris, och du måste sälja dina pjäser på Etsy i detaljhandels takt. Varför?

  • Även om du inte har några planer på att expandera bortom din Etsy shoppar, vill du inte att fuska sig av möjligheten att erbjuda grossistpriser till grossister, om tillfälle ges.
  • Du kommer nästan säkert vill köra enstaka försäljning i din Etsy shoppar; genom att prissätta dina varor för detaljhandeln, har du ett visst spelrum för att diskontera dem efter behov och fortfarande gå med vinst.

Om du gör utveckla en grossistverksamhet, är det särskilt viktigt att du säljer bitarna i din Etsy shoppar på detaljhandelspriset. Annars, du skred dina grossistkunder! Om det inte är din uttalade mål att alienera dessa kunder, undvika denna praxis.