Vad är Nikotin Water?

March 21

Nikotin vatten, eller vatten som innehåller en del nikotin, såldes ursprungligen som ett sätt att sluta röka samt ett sätt att konsumera nikotin i områden där användning av tobaksprodukter förbjöds. År 2002, den amerikanska myndigheten Food and Drug Administration (FDA) fann att nikotin vatten, eller nic vatten som vissa kallar det, såldes som ett läkemedel för att hjälpa dem beroende av tobaksprodukter för att sluta sina vanor, inte som ett kosttillskott som produktens tillverkare hävdade. Idag är nikotin vatten betraktas som en "homeopatisk Nicotinum komplicerad formel" och får inte marknadsförs i USA som ett hjälpmedel för att sluta röka, men som en metod för att hålla nikotin cravings under kontroll när du använder tobaksprodukter är olämpligt. Produkten fortsätter att vara kontroversiell.

Den beroendeframkallande medel i tobaksprodukter är nikotin. När en person slutar att använda tobaksprodukter, kommer den beroende individen upplever abstinenssymtom, inklusive sömnlöshet, viktökning, ångest och irritabilitet, vilket kan upplevas i månader. Vissa experter tror att nikotin är lika beroendeframkallande som är heroin.

Nic vatten förespråkarna säger att nikotin vatten smakar som vatten med inslag av citron. Tillverkarna annonsera att en flaska motsvarar cirka två cigaretter med effekter som varar cirka tre timmar. Tillverkarna påpeka att nikotin, vilket är beroendeframkallande ingrediens, inte producerar de hälsoproblem som är förknippade med tobaksprodukter. Det är de cirka 250 andra komponenter i tobaksprodukter som kan leda människor att utveckla cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Slutsatsen kan vara att dricka nikotin vatten är säkrare än att röka cigaretter.

Den som vill nic vatten avlägsnas från marknaden är oroliga för att ungdomar, antingen genom konstruktionen eller genom olyckshändelse, kan dricka nikotin vatten och utveckla ett beroende. Även om tillverkare rekommenderar att konsumenterna inte dricka mer än fyra flaskor per dag, den totala tillgången på nic vatten och bristen på smaken kan uppmuntra dem som är mindre försiktiga om sina missbruk att konsumera för mycket nikotin, vilket leder till nikotin överdos. Samma människor kan också kombinera dricka nikotin vatten och använder tobaksprodukter, vilket också skulle kunna leda till överdosering.

Andra nikotinersättningsprodukter är godkända av FDA, inklusive nikotinplåster, nikotintabletter och nikotintuggummi. Dessa produkter kan köpas över disk utan recept från läkare om köparen är minst 18 år gamla. Läkare kan ge andra nikotinersättningsprodukter genom recept.

  • Nikotin är beroendeframkallande makten har jämförts med heroin s.
  • Kvinna som röker en cigarett.