Vad är en potatis Burrito?

April 17

En potatis burrito är skålen med ursprung i mexikansk-amerikansk mat och har en stor bit av den rotfrukt och andra ingredienser kokas och insvept i en tortilla. Fyllningen framställes, öses sedan in i en förtillverkad vetemjöl patty och rullas för att bilda ett paket. Potatis är en vanlig ingrediens i burritos, eftersom de är köttig och ger mångsidig smak. Olika andra livsmedel kan användas i fyllningen samt. Den mjuka omslaget kommer i en mängd olika former, med den typiska potatis burrito däribland en gjord av en vetemjöl deg, men andra sorter finns.

En typisk burrito består av kött, grönsaker och ost, samt en mängd andra ingredienser rullade och viks till en tortilla, oftast mjöl. Fyllningen är beredd, och tortilla värms på en PANNKAKSLAGG, antingen över öppen eld eller på annat sätt. En del av fyllningen är placerad längs en sida av tortilla, som sedan noggrant viks med sidorna instoppade inåt för att bilda en ficka. Den hopkok rullas sedan för att skapa en cylindrisk förpackning, som liknar något som en gammal Maya skulle har transporterats med en åsna, eller burro, därav namnet.

Den viktigaste ingrediensen i en potatis burrito är en stärkelserik rotfrukt som används i köken runt om i världen. Den köttig, mjölig konsistens fungerar bra för att ge mat som burritos en rejäl kvalitet. Den har vanligtvis en mild smak, beroende på sort, och absorberar smaker väl. Potatisen kan framställas på en mängd olika sätt innan den görs till en burrito, inklusive sauteed, rostade, eller bakad.

Ofta innehåller en potatis burrito en eller flera medföljande ingredienser. Äggröra är en vanlig tillsats för frukost burritos, som är ost, vilket hjälper till att binda ihop allting. En typ av kryddig korv kallas chorizo, rostade chilipeppar, och infästningar såsom tomat, sallad, och lök kan också vara närvarande i fyllningen. Ett brett utbud av kryddig chili såser eller salsor, oftast serveras med måltiden.

Det spanska ordet tortilla avser "små kakor" gjorda från en mängd olika korn eller stärkelse, även på engelska, oftast beskriver det de som presenterar majs eller vete. Medan en potatis burrito kan vara insvept i ett corn tortilla är vete versionen mer-vanligt förekommande. Denna traditionell mexikansk stil tortilla framställs från vetemjöl baserad deg knådas och rullas till biffar, som tillagas på en grillpanna. Tortilla ofta re-heated på en grillpanna eller öppen eld rätt innan de fylls med potatis och andra ingredienser.

  • Det mjuka omslaget för en potatis burrito kan göras från en vete-mjöldeg.
  • Potatis burritos ofta med i mexikansk-amerikanska köket.
  • Potatis.