Hur Väg risk och avkastning i lager Investments

April 15

Hur mycket risk är lämplig för dig i ditt lager investeringar, och hur hanterar ni det? Innan du försöker lista ut vilka risker följer med ditt val av investeringar, analysera själv. Här är några punkter att tänka på när väger risk kontra avkastning i din situation:

 • Din finansiella mål: Om fem minuter med en finansiell kalkylator, kan du enkelt se hur mycket pengar du € re kommer att behöva bli ekonomiskt oberoende (förutsatt ekonomiskt oberoende är ditt mål).

  Säg att du behöver $ 500.000 i tio år för en bekymmersfri pensionering och att dina finansiella tillgångar (såsom aktier, obligationer, och så vidare) är för närvarande värt $ 400.000. I detta scenario, dina tillgångar behöver växa med endast 2,25 procent för att träffa ditt mål. Att få investeringar som växer med 2,25 procent på ett säkert sätt är det lätt att göra eftersom att? € sa relativt låg avkastning.

  Det viktiga är att du donâ € t måste slå dig ut försöker fördubbla dina pengar med riskabla, högtflygande investeringar; några run-of-the-mill bankinvesteringar kommer att göra fint. Alltför ofta, investerare ta större risker än vad som är nödvändigt. Räkna ut vad din finansiella mål är så att du vet vilken typ av avkastning du realistiskt behöver.

 • Din investerarprofil: Är du närmar pensionering, eller är du nyutexaminerade? Din livssituation spelar roll när det gäller att titta på risk kontra avkastning.

  • Om du € re just börjat dina arbetsår, kan du säkert tolerera större risk än någon inför pensioneringen. Även om du förlorar big-time, du har fortfarande en lång tid att få tillbaka dina pengar och få tillbaka på rätt spår.
  • Men om du € re inom fem år som pensionär, riskabelt eller offensiva satsningar kan göra mycket mer skada än nytta. Om du förlorar pengar, don du € t har så mycket tid att ta igen din investering, och oddsen är att du € ll behöver investerings pengar (och dess intäktsgenereringsförmåga) för att täcka dina levnadskostnader efter du € re inte längre är anställd.
 • Tillgångsallokering: Pensionärer ska aldrig sätta en stor del av sin pension pengar i en högteknologisk lager eller annat flyktigt investeringar. Men om de fortfarande vill spekulera, thatâ € s inte ett problem så länge de begränsar sådana investeringar till 5 procent av sina totala tillgångar.

  Så länge huvuddelen av deras pengar är säkra och sunda i säkra investeringar (såsom amerikanska statsobligationer), de kan känna sig trygga att spela med några av sina pengar.

  Tillgångsallokering lockar tillbaka till diversifiering. För människor i deras 20s och 30s, som har 75 procent av sina pengar i en diversifierad portfölj av tillväxtaktier (såsom Mid Cap och Small Cap-aktier) är acceptabelt.

  För människor i 60-årsåldern och 70-talet, itâ € s inte acceptabelt. De kan i stället överväga att investera mer än 20 procent av sina pengar i aktier (mitten mössor och stora bolag är att föredra). Kontrollera med din finansiella rådgivare för att hitta rätt mix för just din situation.