Elektronik Komponenter: Populär Op Amp Integrated Circuits

November 19

När du komma runt att bygga en verklig elektronisk krets med hjälp av en op-förstärkare, naturligtvis, måste du använda en riktig op amp. Lyckligtvis op-amp integrerade kretsar (IC) är riklig, och nästan alla butiker som säljer elektroniska komponenter säljer flera olika typer av billiga op-amp IC.

Den mest populära op-förstärkaren IC är LM741, som levereras i en standard åtta-pin DIP-paket. Här är stiftanslutningar för en LM741 op amp.

Elektronik Komponenter: Populär Op Amp Integrated Circuits

Du kan också få integrerade kretsar som innehåller två eller flera op ampere i ett enda paket. En av de vanligaste är LM324 quad op amp, som innehåller fyra op ampere i en enda 14-pin DIP-paket. Till skillnad från den LM741, använder LM324 enkel strömförsörjning op ampere. I stället för en splittring + och - spänningsmatning, ger dig bara en positiv spänning strömförsörjning och jord.

Detta visar stiftsignalerna för en LM324. Som ni kan se, är den första op amp nås via stiften 1-3, den andra via stiften 5-7, den tredje via stiften 8-10, och den fjärde via stiften 12-14. Den positiva spänningskälla ansluts till stift 4 och stift 11 är ansluten till jord.

Elektronik Komponenter: Populär Op Amp Integrated Circuits