Hur kan jag få mina barn att prova nya livsmedel?

November 17

Att få barnen att prova nya livsmedel kan kännas som att dra tänder. Det verkar vissa barn vill äta samma mat dag efter dag. Barn som inte gillar att prova nya livsmedel kallas petiga eller kinkiga. Sanningen är att de är bara barn. Många vuxna som variation men barn, däremot, är faktiskt glad att äta samma mat. Här är några roliga mat idéer för att få barnen att prova nya livsmedel.

Barn vill till fullo uppleva allt, inklusive sin mat. Mata dina barn plockmat så ofta som möjligt. Ett barn är mer villiga att prova nya livsmedel, om de kan spela med det medan de äter det. String ost är ett roligt sätt för barn att experimentera med ost, eftersom de kan dra sönder i små strängar och pop dem i munnen. Om du är äventyrlig, planera en måltid där hela familjen äter med händerna.

Låt ditt barn för att göra sina måltider. Ett barn är stolt över vad han gör och är mer benägna att prova nya livsmedel som han har gjort själv. Till exempel, om du gör en sallad, låt honom riva sallat. Om du förbereder makaroner, kan han rör i osten. Det finns många saker barn kan göra för att hjälpa till i köket utan att, naturligtvis, vidrör spisen eller knivar.

Barn älskar ljusa färger. Gör dina måltider lika färgstark som du kan. Förutom att vara mer tilltalande, olika färger av grönsaker har faktiskt olika hälsofördelar. Mörkgröna, bladgrönsaker innehåller stora mängder järn, medan orange grönsaker innehåller vitamin C. Toss lite färg i måltiden, även om du inte skulle normalt kombinera livsmedel.

Var kreativ när du förbereder dina barn måltider. Om ditt barn inte kommer att äta spagetti, försöka göra det med vagn hjul nudlar eller tri-färgade rotini nudlar. Förbered dina pannkakor i form av Musse Pigg eller någon annan favorit karaktär. Servera dinosaurie formad chicken nuggets istället för de grundläggande runda dem om han inte kommer att äta dem. Det viktiga är att uppmärksamma den vägrade maten.

Om, efter att ha provat ovanstående, ditt barn fortfarande inte prova nya livsmedel, oroa dig inte. Studier har visat att ett nytt livsmedel måste presenteras för en kräsen barn minst tio gånger innan hon kommer att prova. Även om hon inte kommer att äta, det du bör ändå lägga den på hennes tallrik. En av dessa dagar är det bara kan göra det till munnen.

  • Barnen kan vara upp för att försöka olikfärgade rotini.
  • Det kan ta en picky eater ett tag för att prova en ny mat, men de kommer troligen prova så småningom.
  • Studier har visat att ett nytt livsmedel måste presenteras för en kräsen barn minst tio gånger innan de kommer att prova.