Vad är Goji bär?

November 29

Goji bär är en frukt känd i Asien för sina näringsmässiga och medicinska egenskaper. Goji bär, även känd som "gojibär," har utnyttjats av kinesiska läkare och botare i över två årtusenden. Man tror dock att gojibär har använts för att förbättra hälsa och nutrition i över 4000 år. I själva verket, gojibär ingår i folksagor och lore som går tillbaka till den allra första kejsaren i Kina.

Goji bär tros förbättra sin immunförsvar, förbättra synen, och främja en sund leverfunktion, för att bara nämna några av bär förmåner. Vissa människor säger också att gojibär förbättra cirkulationen och, hos män, öka spermieproduktionen. Det finns lika många sätt att konsumera gojibär som det finns hälsofördelar från frukten. De kan avnjutas råa eller torkade, läggs till sallader och andra rätter. Bären kan också krossas och avnjutas som en juice eller bryggt i en te. I själva verket är de blad av gojiberryen växter ibland används för att göra te. Läkare och naturläkare också ibland använda gojibär att göra tinkturer. Som bären har en söt smak, de är roligare i många former.

Gojibär varierar i färg från ljust orange till mörkröd. På norra halvklotet, anläggningen som producerar bär blommor från juni till september. Efter blommande säsongen, bären mognar från augusti till oktober. De specifika blommar och mognadstider beror på klimat, jordmån, höjd, och latitud av anläggningarna.

I Nordamerika är gojibär blir erkänd för sina positiva egenskaper. Inte bara är de bär mycket näringsrik, men de är också rika på antioxidanter. I själva verket har gojibär fått smeknamnet "super frukten." Goji bär är vanligast i hälsokostbutiker i torkat tillstånd. Även när de är torkade, är frukten en vacker djupröd färg och deras naturliga sötma bibehålls. Om det finns en asiatisk marknad i ditt område, kanske du kan hitta färska gojibär där. Goji bär juice finns tillgängligt i vissa hälsokostbutiker. Dessutom, om du använder en herbalist, kanske han eller hon kunna hjälpa dig att hitta en bra källa till gojiberries.

  • Gojibär kan krossas och sedan haft i saft.
  • Goji bär marknadsförs som en superfruit.
  • Gojibär kan bidra till att främja en sund leverfunktion.