Byte Mjölk, ost och yoghurt för ett mejeri-Free Diet

November 15

Om du är som de flesta människor, komjölk, olika sorters ost och yoghurt är de stora mejeriprodukter i ditt hem. Om du vill gå helt mejeri-fri, måste du ta bort alla dessa livsmedel från ditt hem. De finns i många varianter. Leta efter följande:

  • Komjölk: Hela, låg fetthalt (2 procent, 1 procent, 1/2 procent), skumma, kärnmjölk, äggtoddy, och smaksatt mjölk (t.ex. choklad och jordgubb)
  • Ost: Cheddar, stuga, bonde, havarti, jack, mozzarella, Münster, parmesan, Provolone, ricotta, schweiziska, cream cheese och andra
  • Yoghurt: Regular, låg fetthalt, nonfat, smaksatt, slätt och kefir (en jäst dryck gjord på komjölk)

Som du tar bort mjölk, ost och yoghurt produkter från ditt kök, förstår att fett, protein och kolhydrater (inklusive laktos) Innehållet kan variera kraftigt beroende på specifika faktorer såsom typ av mjölk som används. Dessa halter kan vara relevant för dig, beroende på dina skäl för att begränsa mejeriprodukter eller i vilken utsträckning du väljer att undvika vissa produkter.

Emellertid, i allmänhet, mjölk, ost och yoghurt är betydande källor av laktos, mjölkprotein, och, med undantag av fettfria sorter, mättat fett. Alla är fiberfria.

Gör dig redo att bli glatt överraskad om du aldrig har provat ersättningsprodukter för din mjölk, ost och yoghurt. De flesta av dem är läckra och, med några få undantag, de fungerar bra som ersättning för sina mejeri motsvarigheter.

Nondairy sorter av mjölk är stjärnorna i mejeri-fri kost. Det beror på dessa produkter smakar så bra. Du kan använda dessa nondairy mjölkprodukter på samma sätt som du använder komjölk i matlagning och bakning och på frukostflingor eller med en platta av cookies. Ännu bättre: Alla dessa nondairy mjölk är laktosfria och har inte de mättade fetter som komjölk gör.

De vanligaste och mest populära sorter av icke-mejerimjölk inkluderar

  • Sojamjölk: Denna nondairy mjölk är gjord av blötläggas, jord, och ansträngda sojabönor. Köp den vanligt, eller prova vanilj-, choklad- eller johannesbröd smaksatt sorter. Under semestern, du också kan hitta sojabaserad äggtoddy. Sojamjölk har en mild smak.
  • Rismjölk: Denna korn mjölk oftast görs med brunt ris. Det är tunnare i konsistensen än sojamjölk och vitare i färgen. Den liknar komjölk i utseende mer än andra former av nondairy mjölk. Rismjölk har en mild smak. Köp den vanligt, eller prova vanilj-, carob- eller choklad smaksatt sorter.
  • Mandelmjölk: Blend finmalda nötter med vatten, och du har mandelmjölk. Den har en mild, nötig smak med en rik konsistens som liknar den i sojamjölk. Liksom sojamjölk och rismjölk, är mandelmjölk säljs i några olika smaker.
  • Andra former av nondairy mjölk: Naturliga livsmedel butiker bär också mindre kända former av mjölk, inklusive nondairy mjölk gjorda av havre och potatis. Dessa är inte lika populär, inte heller är de som allmänt tillgänglig, som andra nondairy mjölk. Men de kan vara användbara för människor som av någon anledning, inte bryr sig om eller inte kan använda soja, ris eller mandelmjölk.

De flesta ostsubstitut är gjorda av soja, men en del också är gjorda av ris mjölk, mandelmjölk, och andra nondairy ingredienser. Experimentera med olika varumärken - och olika sorter inom varumärken - för att hitta de som du gillar bäst. Smaker och texturer av nondairy ostar varierar mycket.

Var medveten om att många ostsubstitut, däribland många gjort mestadels från soja, ris och andra nondairy ingredienser, innehåller små mängder mjölk biprodukter såsom kasein. Läs ingrediens etiketter för att vara säker.

Sojabaserad, nondairy yoghurt produkter finns i många vanliga stormarknader och de flesta naturliga livsmedel butiker. Överensstämmelsen mellan nondairy yoghurt ofta tunnare eller lösare jämfört med yoghurt tillverkad av komjölk. Smaken är generellt sett utmärkt. De är tillgängliga i många smaker samt vanligt eller fruited.

Nondairy mjölk, yoghurt, glass, och andra produkter tillverkade med kokosmjölk finns även i vissa butiker. Dessa produkter har många fördelar, eftersom de är mejeri-fri och även arbeta för personer som kan vara allergiska mot soja eller mandel. De smakar bra, är rika på kalcium, och kan berikade med vitamin B12, ett viktigt tillskott för strikta vegetarianer eller veganer som behöver en pålitlig källa av detta viktiga näringsämne. Å andra sidan, dessa produkter är mycket mättat fett från kokosmjölk, så de kan öka risken för kranskärlssjukdom genom att stimulera kroppen att göra mer kolesterol.