Anser Antiseptisk Munvatten Ersätt Tandtråd?

May 12

En antiseptisk munvatten ersätter inte tandtråd och borsta, enligt American Dental Association. Faktum är att i de flesta fall en antiseptisk munvatten är främst kosmetisk, om det inte är föreskrivet av en tandläkare, vilket innebär att formeln blir starkare och effektivare. Munvatten och sköljningar kan faktiskt täcka upp lukter som kan tyda på tandproblem som måste åtgärdas. Av denna anledning, tandläkare betona att regelbunden tandvård, inklusive kontroller, är mycket viktigt.

År 2005 var företaget som gör LISTERINE antiseptisk munvatten speciellt varnat mot att använda uttrycket "lika effektivt som tandtråd" i sina annonser. Tandtråd är en avgörande del av tandvård, eftersom det får i mellan tänderna, ta bort inbäddade material och skur bort plack. Tandtråd åtkomst platser som en tandborste inte kan nå, och en hel del fysiska trycket är inblandade för att göra tandtråd effektivt. Inget munvatten kan härma verkan av tandtråd, trots reklampåståenden.

Eftersom antiseptisk munvatten sköljas runt i munnen, kan den inte effektivt avlägsna plack från tändernas yta. Munvattnet kan döda bakterier, men bara för en kort tid. Inom några timmar kommer den naturliga floran i munnen har fyllts sig, trots påståenden som gjorts av antiseptiska munvatten tillverkare. Borstning är också en viktig del av munhygien, eftersom det tar bort plack från tändernas yta och kan också användas för att rengöra tungan. Några antiseptisk munvatten kan också leda till muntorrhet, på grund av den höga halten av vissa munvatten produkter alkohol.

När en tandläkare föreskriver antiseptisk munvatten, är det oftast för att behandla ett specifikt tillstånd, och munvatten är formulerad för att agera under en tidsperiod längre än några timmar. Trots detta, är patienten riktas att använda munvatten ofta, och blir tillsagd att fortsätta tandtråd och borstning. I de flesta fall, ett antiseptiskt munvatten enbart avlägsnar oral skräp och en liten mängd bakterier. Den främsta fördelen verkar vara den fräschare doft och smak av andningen, men om en konsument har dålig andedräkt, är det en indikator på ohälsa som bör hanteras av en tandläkare, inte en över disk antiseptisk munvatten.

En antiseptisk munvatten bör inte användas i stället för tandtråd och borstning. För att vara mest effektiva, kan ett munvatten användas efter tänderna har borstat och flossed, vilket gör dem så rena som möjligt. Det bör swished i munnen ordentligt i 30 sekunder till en minut. Alla dessa aspekter av hemmet tandvård bör också kompletteras med regelbundna besök hos en tandläkare för kontroller och professionell tandrengöring.

  • Tandtråd är avgörande för övergripande tandvård och kan inte ersättas med munvatten.
  • Antiseptisk munvatten.
  • Floss bort matrester och bakterier från mellan tänderna.
  • Använda både munvatten och tandtråd kan hjälpa till att förhindra dålig andedräkt.