För seniorer: Sök en webbsida med Internet Explorer

May 8

Ibland hjälper det att kunna söka en webbsida för specifik information; lyckligtvis, kan Internet Explorer du söker en webbsida lätt. Till exempel kan du söka en webbsida för att ta reda på om det verkligen innehåller den information du letar efter, vilket är praktiskt om din sökning på Internet producerat en hel del resultat.

Med Internet Explorer öppet och webbsidan som du vill söka visas, klickar du på Redigera-menyn och välj Sök på den här sidan.

Verktygsfältet visas.

För seniorer: Sök en webbsida med Internet Explorer

Skriv ordet som du vill söka efter.

När du skriver, är alla förekomster av ordet på sidan markeras.

För att begränsa resultatet klickar du på knappen Alternativ. Välj Matcha hela ord för att hitta endast matchar hela ord. Till exempel använda det här alternativet om du anger utvalda och inte vill hitta andra ord som elektron eller elektronik. Välj Matcha Case att matcha fallet, såsom versaler katolska och inte den gemena adjektivet katolska.

Klicka på Nästa och du flyttar från en markerad förekomst av ordet till nästa.

Om du vill flytta till en tidigare instans, klicka på knappen Föregående. När du är klar söker, klicka på knappen Stäng på vänster sida av verktygsfältet för att dölja det igen. Du kan fortsätta att visa verktygsfältet Sök om du vill.

Många webbplatser har en sökning på webbplatsen funktion som låter dig söka inte bara visas webbsida men alla webbsidor på en webbplats, eller sök efter avdelning eller kategori av objekt i en butik på nätet. Leta efter en textrutan Sök och se till att den söker platsen - och inte hela Internet.