Vad är Family Branding?

May 13

Familj branding är en typ av marknadsföring taktik. Det innebär att man använder en varumärke att marknadsföra flera produkter. Till exempel kan ett företag använda ett märke till marknads tvål, lotion, hår schampo, och nagellack. Detta skiljer sig från varumärkes enskilda produkter, vilket innebär att ge varje produkt eget namn och bild. Till exempel kan ett företag sälja läppstift och nagellack, ger varje produktlinje en separat marknadsförings identitet.

Tanken bakom familjen branding är att ett företag kan göra ett brett utbud av produkter både önskvärt och lönsamt genom att ge dem alla en igenkännbar namn. Sedan, genom att bygga ett erkännande av detta varumärke, ett företag kan också bygga kundlojalitet. När företaget inför nya produkter eller till och med gör ändringar i befintliga produkter, kan det bero på kundlojalitet för att säkerställa dess marknad kommer att köpa den nya eller ändrade produkten. Dessutom familj branding, gör det möjligt att använda en reklamkampanj att framgångsrikt marknadsföra en rad produkter i stället för bara en åt gången.

Ofta för att företag i livsmedelsindustrin används familjen branding tekniker marknadsföra sina produkter. Till exempel kan ett företag göra och sälja bröd, chips, fryst mat, och kryddor allt under ett mycket igenkännbar namn. Detta paraply branding kan innebära sådana företag kommer att sälja mer än de skulle med enskilda branding. Vissa konsumenter är mer benägna att välja en produkt med ett bekant namn över en som är mindre känt, även om den kända varumärket är dyrare.

Det finns en nackdel för företag som använder familje branding, dock. För att hålla försäljningen upp, de måste upprätthålla konsekventa kvalitetsnivåer över hela deras produktlinje. Om en av produkterna upplevs vara av sämre kvalitet, kan detta konsumenternas uppfattning leda försäljningen att sjunka för hela familjen av produkter. På samma sätt skulle ett märke som har jämn kvalitet lidande om företaget som gör det upplever dålig publicitet.

Intressant, vissa företag använder både familj och individuell branding. Till exempel kan ett företag ha ett starkt varumärke, men ändå väljer att sälja vissa av sina produkter med individuell branding. Detta kan inträffa till exempel när en produkt introduceras till en ny marknad. I ett sådant fall kan enskilda branding förebygga problem för familjen av produkter om den nya produkten misslyckas. Ibland en enskild varumärke kan vara mer lämpligt eftersom produkten introduceras till en annan klass av konsumenter; introducera en produkt avsedd för budget shoppare under samma varumärke avsett för välbärgade shoppare kanske inte ger önskat resultat.